Ben je van plan om Sevilla te bezoeken? En heb je een beperkte tijd of wil je de stad gewoon als echte Dutchie ontdekken? Denk dan eens aan fietsen. In dit artikel vertel ik je alles over fietsen in Sevilla!

DIT GA JE LEZEN:
1. Fietsen in Sevilla
2. Is het veilig om te fietsen in Sevilla?
3. Fietstour met gids in Sevilla
4. Zelf op pad met een gehuurde fiets

Fietsen in Sevilla

Fietsen in Sevilla is leuk voor zowel jong als oud. Omdat het een vrij vlakke stad is, maakt dit het ideaal om de stad per fiets te ontdekken. Wandelen is uiteraard ook een goede optie maar met een fiets is het makkelijker om meer te zien in een beperkte tijd. Wist je trouwens dat Sevilla één van de beste fietssteden van Spanje is? Fietsen in Sevilla is wat mij betreft dan ook één van de leukste dingen om te doen in Sevilla.

Is het veilig om te fietsen in Sevilla?

Een veel gestelde vraag is of het veilig is om te fietsen in Sevilla? Hier kan ik volmondig ja op antwoorden. Fietsen doe je namelijk heel veilig over het netwerk van ongeveer 300 km. aan groene fietspaden (Spaans: las vias verdes). De fietspaden in het historische centrum van Sevilla zijn af en toe wel wat lastig te vinden. Daar hebben ze namelijk geen groene kleur maar is het fietspad aangegeven doormiddel van grijze bolletjes met een fietser er op. Houd hier dus rekening mee als je in het historische centrum van Sevilla fietst.

Fietstour met gids in Sevilla

Een leuke en snelle manier om Sevilla te ontdekken is doormiddel van een fietstour met gids. Tijdens mijn stedentrip Sevilla heb ik zelf een fietstour met gids gedaan met Bajabikes. Onze gids nam ons in 3 uur tijd mee langs alle highlights van de stad en vertelde ons alle ins en outs. Echt een super leuke ervaring. Wil je ook een fietstour met gids in Sevilla boeken? Bekijk hier de mogelijkheden van een fietstour in Sevilla met Bajabikes.

Fiets huren en zelf de stad ontdekken

Ga je liever zelf op pad? Dan raad ik je aan om dit te doen met SEVici. Dit is een openbare fietsverhuurservice met verschillende fietsstations in de stad. Een map met alle fietsstations van SEVici vind je hier.

Meer plekken ontdekken op de fiets? Lees dan ook: