Leestijd: 4 minuten.

Finisterre is een magische plek aan de Costa da Morte in de Spaanse regio Galicië. Finisterre staat vooral bekend onder pelgrims die de Camino de Santiago lopen, maar ook als je geen Camino loopt is een bezoek aan deze plek een aanrader. In dit artikel neem ik je mee naar Finisterre: het einde van de wereld!

DIT GA JE LEZEN:
1. Waar ligt Finisterre?
2. Hoe kom je er?
3. Finisterre: het einde van de wereld.
4. Wat te doen in Finisterre?
5. Tips voor accommodaties.

Waar ligt Finisterre?

Finisterre (Galicisch: Fisterra) ligt in het noordwesten van Spanje.

Hoe kom je er?

  • Auto: Vanaf Rotterdam is het zo’n 2.000 km tot aan Finisterre. Dit is een autorit van ongeveer 19 uur.
  • Vliegtuig: Het dichtsbijzijnde vliegveld is dat van Santiago de Compostela. Vanaf hier kun je de bus naar Finisterre pakken.

Finisterre: het einde van de wereld.

De naam Finisterre komt van het Latijnse “Finis Terrea” wat letterlijk het einde van de wereld betekent. De Romeinen gaven deze naam aan het dorp omdat het één van de meest westelijke punten is en ze dachten dat dit het einde van de bekende wereld was. Daarnaast is deze plek ook al eeuwenlang het symbolische eindpunt voor veel pelgrims na het bereiken van Santiago.

Finisterre, einde van de wereld.
Cabo de Finisterre.

Lees ook: Wat te doen in Galicië? Groenste regio van Spanje.

Wat te doen in Finisterre?

Zoals ik al eerder aangaf, is Finisterre niet alleen leuk voor pelgrims maar ook voor toeristen. Hier onder vertel ik je wat te doen in Finisterre.

1. Bezoek de vuurtoren.

Op de Kaap van Finisterre (Spaans: Cabo de Finisterre) vind je één van de meest bekende vuurtorens van Galicië. De vuurtoren (Spaans: Faro de Finisterre) dateert uit 1853 en heeft een hoogte van 13 meter. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Omdat de zon ondergaat in het westen en dit het meest westelijke plekje is, komen veel mensen hier om de zonsondergang te bekijken. En met een beetje geluk spot je hier nog dolfijnen ook!

Vuurtoren Finisterre.
Vuurtoren.

2. Maak een foto bij het 0,000 km paaltje.

In Finisterre staat het 0,000 km paaltje van de Camino de Santiago. Veel pelgrims wandelen vanuit Santiago de Compostela nog door naar dit punt in Finisterre. Het stuk van Santiago naar Finisterre is een officiële Camino die bestaat uit ongeveer 4 etappes. Het is een bijzondere Camino, omdat dit de kortste Camino is die er is en daarnaast is het ook de enige die start in Santiago de Compostela.

0,000 km paaltje Finisterre.
Het 0,000 km paaltje.

3. Ontdek de oude stadskern + haven.

Omdat de visserij in Finisterre één van de belangrijkste bronnen van inkomsten was (en nog steeds is), bevindt de oude stadskern van Finisterre zich aan de haven. Je vindt hier traditionele huizen en smalle straatjes waar je lekker doorheen kunt slenteren. Leuke bezienswaardigheden in het dorp zijn: Plaza de Arasolis, Iglesia de Santa Maria das Areas en Castillo de San Carlos.

Tip: De plaatselijke markt van Finisterre vindt plaats op dinsdag en vrijdag!

4. Geniet van de mooie stranden.

In Finisterre vind je verschillende stranden waar je heerlijk kunt genieten. Mijn favoriete strand is Praia Da Langosteira. Dit is een langgerekt strand met helderblauw water en wit zand. Andere aanraders zijn: Praia Da Ribeira, Praia Corbeiro, Praia do Mar de Fóra.

Strand Finisterre.
Praia Da Langosteira, Finisterre.

5. Ontdek de omgeving van Finisterre.

In de omgeving van Finisterre valt super veel te zien en te doen. Ik raad je daarom aan om ook zeker de omgeving te gaan ontdekken. Een leuk uitstapje is naar de Ézaro waterval op zo’n 30 minuutjes rijden.

Ézaro waterval.

Tips voor accommodaties in Finisterre.

Hieronder deel ik mijn tips voor accommodaties in Finisterre:

  • Cabañas Fisterra: accommodatie gelegen op 200 meter van het strand van Da Langosteira met hottub, bubbelbad en prachtig uitzicht op zee.
  • Hotel Rústico Finisterrae: gelegen op 700 meter van het strand van Da Ribeira.

TIPS VOOR JOUW REIS NAAR FINISTERRE
Vergelijk hier de goedkoopste vliegtickets naar Galicië.
Vergelijk hier de leukste hotels in Finisterre.
Koop een reisgids en ga goed voorbereid op pad.
Boek hier je activiteiten & tours in Galicië.
Auto huren in Galicië.

Bewaar dit artikel op Pinterest om later te herlezen:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.