Het Gyeongbokgung paleis in Seoul is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Zuid-Korea. Het paleis was ooit het belangrijkste en grootste paleis uit de Joseondynastie en trekt nu miljoenen bezoekers uit de hele wereld aan. Toen ik in 2016 op bezoek was bij een vriendin in Seoul, bezochten wij samen dit paleis. In dit artikel vertel ik je alles over een bezoek aan het paleiscomplex Gyeongbokgung!

Geschiedenis van het Gyeongbokgung paleis

Het Gyeongbokgung paleis kent een lange en legendarische geschiedenis. Het paleis is gebouwd in 1395 en was het belangrijkste koninklijke paleis van de Joseon-dynastie. Het was het eerste paleis dat in gebruik werd genomen door de familie tot aan de Japanse invasie in 1592. Tijdens de Japanse invasie is het paleis compleet verwoest. Ongeveer 300 jaar later, tijdens het bewind van Koning Gojongen, is het paleis uiteindelijk weer gerestaureerd.

Gyeongbokgung paleis
Photo by: Romaine Smith

Een bezoek aan het Gyeongbokgung paleis

Om het paleis binnen te komen, kun je kiezen uit 4 verschillende toeganspoorten. De grootste en belangrijkste poort is de Gwanghwamun poort. Ik raad je aan om deze poort te kiezen om het paleis binnen te gaan. Het leuke is dat er bij deze ingang ieder dag tussen 10:00 en 15:00 uur wisselingen van de wacht te zien zijn. De 3 andere toegangspoorten tot het paleis zijn: Sinmumun, Geonchunmun en Yeongchumun.

TIPS VOOR EXCURSIES
Het Gyeongbokgung paleis ontdekken door middel van een excursie?

→ Ga mee met een 3 uur durende ochtendtour en ontdek onder andere het paleis.
→ Ontdek Seoul per Segway en stop o.a. bij het paleis.

Het paleiscomplex is maar liefst 50 hectare groot dus trek gerust enkele uurtjes uit voor je bezoek aan dit paleis. Er is namelijk genoeg te zien en te beleven. Terwijl je door het paleis slentert, kom je veel toeristen in Hanbok tegen. Dit is traditionale Koreaanse klederdracht. Erg leuk om te zien. Wist je trouwens dat er ook 2 musea te vinden zijn op het terrein van het paleis? Dit zijn the National Folk Museum Of Korea en the National Palace Museum of Korea. Beiden zijn met een toegangskaartje tot het paleis gratis te bezoeken.

HOTEL TIPS
Op zoek naar een hotel in de buurt van het Gyeongbokgung Paleis? Mijn aanbevelingen zijn:

Xiwoo Hanok Guesthouse
Bonum 1957 Hanok and Boutique

Is dit toch niet helemaal wat je zoekt? Vergelijk hier dan zelf hotels in Seoul.

Praktische informatie

  • Adres: 161, Sajik-ro, Jongno-gu, Seoul – 서울특별시 종로구 사직로 161 (세종로)
  • Bereikbaarheid: het paleis is heel goed met de metro te bereiken. Het dichtsbijzijnde station is Gyeongbokgung Station (Station #327 on Line 3).
  • Prijs: 7 – 18 jaar: 1.500 won (ongeveer €1,07). Boven de 18 jaar: 3.000 won (ongeveer €2,15).
  • Openingtijden: De openingstijden verschillen per seizoen. In de winter is dit van 09:00 tot 17:00 en in de maanden juni, juli en augustus 09:00 tot 18:30.
  • Tours: de tours zijn gratis en beschikbaar in het Engels, Japans, Chinees, Indonesich en Vietnamees.

Meer verre bestemmingen ontdekken? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links