Het Montjuïc cactuspark in Barcelona is een klein paradijsje voor cactusliefhebbers. In dit park vind je ongeveer 800 verschillende cactussen en daarnaast ook nog wat andere subtropische planten. Het park wordt nog niet zo overspoeld door massatoerisme dus je kunt hier heerlijk op je gemak rondwandelen en genieten van alle prikkende plantjes!

Montjuïc cactuspark Barcelona

Het cactuspark in Barcelona, officieel Jardins de Mossèn Costa i Llobera, is ontworpen in 1970 en dankt zijn naam aan de beroemde Mallorcaanse dichter Miquel Costa i Llobera. In het cactuspark bevinden zich in totaal ongeveer 800 verschillende cactussen en daarnaast vind je er ook een aantal subtropische bomen. Denk bijvoorbeeld aan palmbomen, olijfbomen en vijgenbomen. Sommige planten in deze tuin zijn meer dan 100 jaar oud!

Het park Jardins de Mossèn Costa i Llobera behoort tot de meest belangrijke cactustuinen in Europa. Wist je trouwens dat een journalist van de New York Times de tuinen van Mossèn Costa i Llobera in 1987 in de top tien van de tien beste tuinen ter wereld plaatste?

Een bezoek aan Montjuïc cactuspark

Toen ik in 2017 in Barcelona woonde en werkte, nam mijn collega mij mee naar dit schitterende park. Ondanks dat ik al een aantal keer in Barcelona was geweest, had ik nog niet eerder van dit park gehoord. Ik ben blij dat ik die dag met haar mee ben gegaan, want wat was het er mooi en wat was het er heerlijk rustig! Het mooie is dat de toegang tot het park gratis is en dat je je hier (door de grootte van het park) prima een tijdje kunt vermaken. Vanaf het park heb je een mooi uitzicht op de kust en de haven van Barcelona.

Hoe kom je er?

Het cactuspark bevindt zich op Ctra Miramar 38. Je kunt hier op verschillende manieren naartoe:

  • Lopend: Je kunt heel makkelijk lopend naar de tuin toe. De cactustuin ligt vlakbij het Miramar viewpoint en op Avinguda de Miramar wordt dit heel duidelijk aangegeven op bordjes.
  • Metro: Je kunt ook de metrolijn L2/L3 nemen naar Parral.lel en daar de trap naar boven pakken naar het Miramar Viewpoint.

Meer lezen over Barcelona? Lees dan ook:

*Dit artikel bevat affiliate links