Leestijd: 3 minuten.

Wil je de drukte van de Randstad ontsnappen en genieten van een leuke en afwisselende wandelroute? Denk dan eens aan het Vriendenpad in Vlaardingen. Tijdens deze wandeling loop je dwars door bossen en graslanden, langs verschillende plassen en kom je hoogstwaarschijnlijk oog in oog te staan met Schotse Hooglanders. In dit artikel vertel ik je alles over de wandelroute het Vriendenpad in Vlaardingen!

DIT GA JE LEZEN:
1. Over het Vriendenpad.
2. De wandeling.
3. Persoonlijke ervaring.
4. Praktische info + tips.

Over het Vriendenpad in Vlaardingen.

Het Vriendenpad in Vlaardingen is een wandelroute in natuur- en recreatiegebied de Broekpolder. Het pad is geopend in juni 2023 en mogelijk gemaakt met financiële steun van de stichting Vrienden van de Broekpolder. Tijdens de wandeling loop je door het afwisselende landschap van de Broekpolder waarbij gebruikt is gemaakt van zowel bestaande paden als nieuw aangelegde paden.

De Ruigte Broekpolder, Vlaardingen.
Grote plas bij de Ruigte.

De wandeling: 10, 8 of 6 kilometer.

Wanneer je het Vriendenpad in Vlaardingen gaat wandelen kun je kiezen uit 3 verschillende startpunten, het Klauterwoud, hockeyclub Pollux en de Kwakelpont. Ook is het mogelijk om te kiezen tussen 3 verschillende lengtes. De gehele route is zo’n 10 kilometer maar onderweg heb je ook de mogelijkheid om de route in te korten naar 8 of 6 kilometer. Dit wordt heel duidelijk aangegeven op de paaltjes.

Persoonlijke ervaring.

In augustus 2023 heb ik het Vriendenpad samen met mijn vader gewandeld. We startten de route bij het Klauterwoud en hebben de totale route van 10 kilometer gelopen. We vonden het een leuke en afwisselende wandelroute en gaan hem zeker nog een keertje wandelen. Als afsluiter dronken we nog een kopje koffie met gebak bij SushiA20.

Vriendenpad Vlaardingen.
Omgevallen boom.

Ik sluit dit artikel af met wat praktische info + tips voor het Vriendenpad in Vlaardingen:

  • Afstand: 10, 8, of 6 kilometer.
  • Parkeren: Je kunt de auto het best parkeren op het grote parkeerterrein bij sportcentrum Polderpoort/ Sushi-A20. Ook is het mogelijk om op de Watersportweg te parkeren (bij het Klauterwoud, Adventure, Archeologisch Erf ed.). Houd er rekening mee dat het niet is toegestaan om in de berm te parkeren
  • Startpunt: Je kunt de op 3 plekken starten. Startpunt A is te vinden bij de entree van het Klauterwoud. Startpunt B bij hockeyclub Pollux en startpunt C bij de Kwakelpont.
  • Horeca: Wil je na de wandeling nog wat eten of drinken? Dit kan bij Sushi A20 of Adventure Vlaardingen.

Meer wandelinspiratie opdoen? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.