Ga je een rondreis maken door Chili? En ben je op zoek naar de mooiste bezienswaardigheden van het land? Lees dan snel verder, want in dit artikel neem ik je mee naar de hoogtepunten van Chili!

DIT GA JE LEZEN:
1. 7x hoogtepunten van Chili
1.1 Santiago de Chile
1.2 Cajón del Maipo
1.3 Torres del Paine – Patagonië
1.4 Atacama
1.5 Valparaíso
1.6 Pucón
1.7 Paaseiland

7x hoogtepunten van Chili

Wist je dat Chili het meest diverse en langste land ter wereld is? Er is dan ook genoeg te zien & te beleven. In dit artikel neem ik je mee naar de hoogtepunten Chili.

1. Santiago de Chile

Santiago de Chile is de hoofdstad van Chili en voor veel mensen is dit ook het beginpunt van hun reis door dit land. Het hart van Santiago is Plaza de Armas. Op en rond dit plein vind je een aantal historische gebouwen waaronder: het Nationaal Historisch museum, de kathedraal Metropolitana de Santiago en Palacio de La Moneda (het presidentiële paleis). Daarnaast zijn er in Santiago nog tal van andere leuke bezienswaardigheden en activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld de berg Cerro San Christóbal beklimmen, met een kabelbaan de lucht in gaan of één van de vele martken bezoeken. Wist je trouwens dat je op nog geen 40km van Santiago de Chile ook kunt skiën?

TIP: Bekijk hier alle tours & activiteiten in Santiago de Chile

2. Cajón del Maipo

Wil je ontsnappen aan alle drukte van de hoofdstad Santiago? Op ongeveer 2 uur rijden ligt het prachtige natuurgebied Cajón del Maipo. In dit natuurgebied vind je o.a. een vulkaan en enkele watervallen. Het is heerlijk om hier even te wandelen en lekker tot rust te komen. In dit park kun je ook andere activiteiten ondernemen waaronder bijvoorbeeld raften.

TIP: Bekijk hier alle tours & activiteiten in Cajón del Maipo

3. Torres del Paine – Patagonië

In het zuiden van Chili vind je Nationaal Park Torres del Paine (Spaans: Parque nacional Torres del Paine). Dit natuurpark is één van de mooiste parken van de wereld. Het woordje Torres verwijst naar de drie bergtoppen. Naast bergen vind je in het park ook gletsjers, meren en rivieren. Natuur- en wandelliefhebbers kunnen hier hun lol op.

TIP: Bekijk hier alle tours & activiteiten in Torres del Paine

4. De Atacama woestijn

Eén van de gaafste bezienswaardigheden van Chili vind ik zelf de Atacama woestijn. Deze veelzijdige woestijn ligt in het noorden van Chili en staat bekend als de droogste woestijn ter wereld. Dit komt omdat hier in honderden jaren geen druppel regen gevallen is. De Atacama woestijn is een prachtig gebied vol met vulkanen, geisers, zoutvlaktes en maanlandschappen. Wil je meer weten over de Atacama woestijn? Lees dan hier mijn artikel.

TIP: Bekijk hier alle tours & activiteiten in de Atacama woestijn

5. Valparaíso

Valparaíso is een havenstad ten westen van de hoofdstad van Chili en staat bekend om de vele gekleurde huizen. Sinds 2003 staat het historische centrum van Valparaíso op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Houd je van street art? Dan ben je hier op de juiste plek. Valparaíso is namelijk één van de graffiti hoofdsteden van Zuid-Amerika. Verder beschikt de stad over een strand en mooie bergen. Genoeg te zien en te doen dus!

TIP: Bekijk hier alle tours & activiteiten in Valparaiso

6. Pucón

Houd je van avontuur en actief bezig zijn? Dan is Pucón the place to be. In Pucón kun je namelijk heel veel activiteiten ondernemen. Denk aan een wandeltocht naar de krater van de actieve vulkaan Villarrica, kajakken op het meer, parachutespringen en wandelen door de prachtige natuur waar je langs watervallen en de schitterendste groenblauwe wateren komt.

TIP: Bekijk hier alle tours & activiteiten in Pucon

7. Paaseiland

Ik sluit mijn rijtje hoogtepunten Chili af met het mysterieuze Paaseiland. Paaseiland (Spaans: Isla de Pascua) is een Polynesisch eiland in de Grote Oceaan dat officieel bij Chili hoor, maar toch nog op zo’n 3.700 kilometer van Santiago ligt. Wat het eiland mysterieus maakt, zijn natuurlijk de moai oftewel de grote stenen beelden. Naast dat je deze beelden natuurlijk gezien moet hebben, is er nog meer te doen op het ieland. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het strand, een krater of grotten.

TIP: Bekijk hier alle tours & activiteiten op Paaseiland

*Dit artikel bevat affiliate links