Leestijd: 2 minuten.

In de Haagse Duinen, ten zuiden van Loosduinen, bevindt zich een verborgen paradijsje. Vooral in het voorjaar wanneer de hyacinten in bloei staan, is het net alsof je hier door een sprookjesbos wandelt. In dit artikel vertel ik je alles over wandelen door het Hyacintenbos Ockenburgh.

DIT GA JE LEZEN:
1. Over Hyacintenbos Ockenburgh.
2. Een wandeling door het Hyacintenbos.
3. Wanneer staan de hyacinten in bloei?
4. Persoonlijke ervaring.
5. Praktische info + tips.

Hyacintenbos Ockenburgh bevindt zich vlakbij landgoed Ockenburgh in Den Haag. In dit bos vind je naast de vele wilde boshyacinten ook andere planten zoals lelietje-van-dalen en salomonszegel. Het Hyacintenbos hoorde vroeger bij landgoed Santvoort maar is tegenwoordig in beheer bij het Zuid-Holland landschap en maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Wilde hyacinten.

Een wandeling door Hyacintenbos Ockenburgh is als een wandeling door een sprookjesbos. Het bos bestaat uit kronkelende, onverharde wandelpaden die worden omringt door bloeiende hyacinten die het bos transformeren in een zee van kleuren. Naast paarse hyacinten vind je er ook enkele heldere roze en witte boshyacinten.

Hyacintenbos Ockenburgh.

Tip: Wil je vlakbij het hyacintenbos overnachten en genieten van al het moois rondom Landgoed Ockenburg? Kijk dan eens bij Vakantiepark Kijkduin.

Wanneer de hyacinten precies in bloei staan, hangt natuurlijk helemaal af van moeder natuur maar over het algemeen kan gezegd worden dat de hyacinten van april t/m mei in bloei staan. Ook buiten de bloeitijd van de hyacinten is het gebied de moeite waard om doorheen te wandelen.

Hyacintenbos Ockenburgh.

Op woensdag 1 mei 2024 maakte ik samen met mijn zusje en haar dochter een wandeling door het Hyacintenbos Ockenburgh. De wilde hyacinten stonden toen nog volop in bloei en dat was enorm genieten. Ondanks dat het Hyacintenbos niet heel erg groot is, hebben wij ons hier wel een tijdje vermaakt. Wil je meer wandelen? Dan raad ik je aan om er een andere wandeling aan vast te plakken. Denk bijvoorbeeld aan het nabijgelegen Solleveld.

Hieronder nog wat praktische info + tips voor een bezoek aan het Hyacintenbos:

  • Adres: Landgoed Ockenburgh, Monsterseweg 4 2553 RL Den Haag.
  • Prijs: Een bezoek aan het hyacintenbos is gratis.
  • Parkeren: Je kunt de auto gratis parkeren op de parkeerplaats bij Landgoed Ockenburgh.
  • Openbaar vervoer: De dichtstbijzijnde halte van het openbaar vervoer is Bushalte Ockenburgh. Plan je reis op 9292.nl.
  • Horeca: In restaurant Villa Ockenburgh kun je terecht voor lekkere drankjes en bijzondere gerechten. In de kas worden biologische groentes en kruiden gekweekt.
  • Honden: niet toegestaan.

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.