Vlakbij het Belgische plaatsje Ovifat vind je één van de mooiste kastelen van België: Kasteel Reinhardstein. Tijdens een bezoek aan dit sprookjesachtige kasteel waan je je helemaal terug in de Middeleeuwen. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over een bezoek aan kasteel Reinhardstein!

Geschiedenis van kasteel Reinhardstein

Allereerst vertel ik je kort wat meer over de geschiedenis van het kasteel. De geschiedenis van kasteel Reinhardstein gaat terug naar de 14 eeuw. Om precies te zijn werd het kasteel in 1354 gebouwd in opdracht van Renaud van Waimes. Na de familie Waimes is het kasteel nog in bezit geweest van een aantal andere families tot het in 1812 verkocht werd en kwam te vervallen. Gelukkig ontdekte professor Overloop in 1965 per toeval de ruïnes van het kasteel en toverde het om tot wat vandaag de dag één van de mooiste kastelen van België is.

Kasteel Reinhardstein
Kasteel Reinhardstein

Een bezoek aan kasteel Reinhardstein

Mehtap en ik bezochten dit kasteel in maart 2020 tijdens ons weekendje weg in de Belgische Ardennen. Voordat wij richting de Ardennen vertrokken, hadden wij al het één en ander uitgezocht en vol goede moed gingen wij op pad. Omdat het betreden van het kasteel alleen mogelijk is onder begeleiding van een gids en op het moment dat wij aankwamen er net een groep vertrokken was, kozen wij ervoor om een rondje om het kasteel te lopen en te genieten van de omliggende omgeving. De omgeving rondom het kasteel is namelijk super mooi. Je kunt je hier prima een aantal uurtjes vermaken.

Kasteel Reinhardstein

Waterval van Reinhardstein

Vlakbij kasteel Reinhardstein vind je een mooie smalle waterval. Met een hoogte van ongeveer zestig meter is dit de hoogste waterval van België. Ik raad je zeker aan om hier ook even een kijkje te nemen.

Parkeren

De auto kun je op ongeveer 600 meter van het kasteel gratis parkeren. Het laatste stukje moet je te voet afleggen.

Entreeprijzen

Een rondleiding door het kasteel kost €9,00 voor volwassenen. Houd er rekening mee dat het kasteel alleen op zaterdag en zondag geopend is!

Meer lezen over kastelen? Lees dan ook: