Leestijd: 3 minuten.

Staat er een stedentrip Athene op de planning? En ben je benieuwd wat dat ongeveer zal gaan kosten? In dit artikel zet ik al mijn gemaakte kosten voor mijn stedentrip Athene voor je op een rijtje. Op deze manier hoop ik je een idee te geven van welk budget je ongeveer uit moet gaan voor je reis naar Athene.

In februari 2024 maakte ik een 4 daagse stedentrip naar Athene. In totaal heeft dit mij €502,49 gekost. Om je een idee te geven van alle de kosten van een stedentrip Athene zet ik hieronder al mijn gemaakte kosten voor je op een rijtje.

GA METEEN NAAR:
1. Vlucht.
2. Vervoer in Athene.
3. Accommodatie.
4. Eten & drinken.
5. Bezienswaardigheden.
6. Totale kosten Athene.

Voor een retourtje Amsterdam – Athene betaalde ik €185,00 bij Transavia. Dit was inclusief handbagage. Mijn ticket was voor in het winterseizoen niet spot goedkoop, maar ik vond het ook niet overdreven duur. Transavia vlieg trouwens niet alleen van Amsterdam naar Athene, maar ook vanaf Eindhoven. Het is aan te raden om van te voren de prijzen even te vergelijken.

  • Kosten vlucht: €185,00.

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Athene pakte ik de metro richting het centrum. Voor een metrokaartje betaalde ik €9,00. Op de terugweg vanuit Athene naar het vliegveld deed ik hetzelfde en betaalde ik weer €9,00. Tijdens mijn verblijf in Athene heb ik verder 1 keer de metro gepakt. Hier betaalde ik €4,10 voor.

  • Kosten vervoer: €22,10.

Om mijn reisbudget Athene zo laag mogelijk te houden, koos ik ervoor om in een hostel te verblijven. Ik verbleef 3 nachten in Athens Backpackers hostel en betaalde hier €73,04 voor. Dit was inclusief ontbijt.

  • Kosten accommodatie: €73,04.

Tijdens mijn tijd in Athene heb ik op verschillende plekjes gegeten. Zo heb ik bijvoorbeeld in een klein familierestaurant een heel menu gegeten voor €16,00. Maar ik heb ook aan de rand van de Akropolis wat gegeten (+ cocktail gedronken) voor €55,00. Tussendoor kocht ik af en toe wat drinken bij een kiosk en haalde ik baklava bij een bakkerijtje.

  • Kosten eten & drinken: €182,35.

Ik koos ervoor om een combiticket Akropolis van €36,00 aan te schaffen. Met dit ticket kun je de Akropolis + 6 andere archeologische vindplaatsen bezoeken. Daarnaast heb ik nog €5,00 betaald voor de tempel van Poseidon en €2,00 voor het oudste huis van Athene.

  • Kosten bezienswaardigheden: €43,00.

Als ik alle gemaakte kosten bij elkaar optel, kom ik uit op een totaal van €502,49 voor 4 volle dagen in Athene. Uiteraard hangen de kosten voor een stedentrip naar Athene van verschillende factoren af. Bezoek je Athene in de zomer of in de winter? Verblijf je in een hostel of in hotel?

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.