De krijtrotsen van Étretat zijn een indrukwekkend natuurfenomeen aan de kust van Normandië die iedereen een keer gezien moet hebben. Verder kun je in Étretat ook heerlijk wandelen, verschillende watersporten beoefenen en de meest lekker vis eten. En dat alles op maar 5,5 uur rijden van Rotterdam.

Waar ligt Étretat?

Étretat is een dorp in Normandië in het van noordwesten van Frankrijk.

Hoe kom je er?

  • Auto: De makkelijkste manier om in Étretat te komen is met de auto. Vanaf Rotterdam is het 535 km. tot Étretat. Dit is een autorit van ongeveer 5 en een half uur.
  • Bus: Je kunt ook met de bus naar Étretat. Vanaf Rotterdam Centraal doe je er 13 uur over om in Étretat te komen.

HANDIG VOOR JE BEZOEK AAN ÉTRETAT

Hotels in Étretat
Reisgidsen
Activiteiten & tours in Étretat
Auto huren

Het dorpje Étretat

Eerst even iets over het dorpje zelf: van oudersher is Étretat een vissersdorp waar niet veel gebeurde. In de 19e eeuw kwam hier verandering in toen de Parijzenaren de drukte van de stad wilden ontvluchten en Étretat kozen als toevluchtsoord. In de jaren die volgden, groeide het dorp uit tot een geliefde badplaats met grote villa’s en zelfs een casino. Nu wordt de badplaats ieder jaar door vele duizenden toeristen bezocht. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is de oude houten overdekte markthal. Hier kun je terecht voor souveniertjes en typisch Franse lekkernijen. Verder vind je in het dorp ook mooie vakwerkhuizen.

De krijtrotsen van Étretat

En dan nu hetgeen waarvoor iedereen naar Étretat komt: de krijtrotsen. De bekendste rots is l’Aiguille, een uitstekende krijtrots die op een olifant lijkt. Vanaf het strand kun je de rotsen al zien, maar nog leuker is om naar boven te gaan. Vanaf hier heb je namelijk een nog mooier uitzicht. Je kunt ervoor kiezen om vanuit het dorp te wandelen naar de kliffen, maar er rijdt ook een treintje.

krijtrotsen Étretat

Notre-Dame de la Garde kapel

Op de top van de klif staat de Notre-Dame de la Garde kapel die in 19de eeuw gebouwd is door zeelieden. In de Tweede Wereldoorlog werd de kapel verwoest, maar in de jaren vijftig van de vorige eeuw verrees het gebouw weer op dezelfde plek.

Notre-Dame de la Garde kapel Étretat

Les Jardins d’Étretat

Een aanrader tijdens je bezoek aan Étretat is om de tuinen (Frans: les Jardins d’Étretat) te bezoeken. De tuinen bevinden zich naast de kapel bovenaan de klif en bestaan uit verschillende zones met een mix van Engelse, Franse en Japanse stijlen. In de tuin kun je verschillende bouwwerken vinden en heb je een uitzicht op het dorp en de zee.

  • Adres: Av. Damilaville, 76790 Étretat, Frankrijk
  • Openingstijden: Van maandag t/m zondag van 10:00 tot 19:00 uur.
  • Prijs: 10,50. Tickets voor de tuinen van Étretat koop je hier.

HANDIG VOOR JE BEZOEK AAN ÉTRETAT

Hotels in Étretat
Reisgidsen
Activiteiten & tours in Étretat
Auto huren

Meer plekken in Frankrijk ontdekken? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.