Als reisblogger is het natuurlijk fijn als je in veel verschillende landen bent geweest om hier vervolgens over te kunnen schrijven. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik in vergelijking tot anderen nog niet in heel veel landen ben geweest, maar ik heb wel genoeg mee gemaakt om er over te vertellen. In dit eerste deel van landen die ik bezocht heb, deel ik 10 landen!

1. Argentinië

Argentinië: het land van de tango, onze koninging Maxima en… het land waar ik samen met mijn studiegenootjes maar 1 keer kon pinnen tijdens heel (!!) ons verblijf.

In 2013 ging ik voor mijn studie Latijns Amerika Studies een aantal maanden naar Chili om daar te studeren. Een ander klasgenootje koos voor de Argentijnse stad Buenos Aires en het leek mij wel leuk om haar op te zoeken. De hele week dat ik daar op bezoek was, heb ik moeten leven van het geld dat ik eerder op het vliegveld gepind had. Best een domper, want ik heb heel veel dingen die ik wilde doen niet kunnen doen, maar al met al was Buenos Aires een ervaring om nooit meer te vergeten.

2. België

België ons buurland. Ik denk dat bijna iedereen hier weleens geweest is. Ik ben zelf onder andere in Antwerpen, Brussel, Verviers, Durbuy en Dinant geweest.

3. Chili

Zoals ik net al aangaf, heb ik dus Latijns Amerika studies gestudeerd in Leiden en ben ik voor mijn studie een aantal maanden naar Chili geweest om daar te studeren aan de universiteit. Naast het ‘harde’ studeren heb ik ook veel van het land ontdekt. Ik studeerde in de hoofdstad Santiago de Chili dus daar was ik sowieso veel te vinden. Naast Santiago ben ik ook naar Viña del Mar, Valparaíso, Pucón, Villarica en de Atacama woestijn geweest.

4. China

China is een land waar ik in eerste instantie niet meteen aan zou denken als vakantiebestemming, maar toen ik in 2011 een taalcurcus Spaans deed in Salamanca verandere dit. Ik werd namelijk vrienden met een Chinese meid en na samen veel opgetrokken te hebben besloot ik in de zomer van 2011 met haar mee te gaan naar China om haar familie op te zoeken. We verbleven bij haar tante in huis en hebben o.a. Peking en de kust ontdekt.

5. Duitsland

De eerste keer dat ik Duitsland bezocht, was tijdens mijn interrail trip in 2009. We bezochten toen de stad Berlijn. In 2012 ben ik nog een keer naar Berlijn geweest. Dit keer met mijn nichtje. Vervolgens heeft het een hele tijd geduurd voordat ik weer naar Duitland ben gegaan. In de zomer van 2020 heb ik samen met Mehtap een tour gemaakt door Nederland & Duitsland waarbij we in de volgende Duitse steden zijn geweest: Koblenz, Blaubeuren, Konstanz en de Eibsee in Grainau. Ik wist niet dat Duitsland zó mooi was.

6. Engeland

Ik ben weleens een dagje naar Londen geweest met mijn moeder en zusje. Leuke ervaring, maar erg kort en vermoeiend. Later (ik denk in 2012?) ben ik met school nog een keer naar Londen geweest en hebben we ook de steden Brighton en Bath en Stonehenge bezocht.

7. Frankrijk

Net als bijna ieder ander heb ik in Frankrijk natuurlijk Parijs bezocht. Daarnaast ben ik ook in Straatsburg, Etretat en Reims geweest.

8. Hongarije

Tijdens dezelfde interrail trip waar ik het eerder al over had ben ik ook naar Hongarije geweest. We bezochten daar de hoofdstad Boedapest en het Balatonmeer. Ik vond Boedapest een erg verrassende hippe stad en hoop hier snel nog een keer naartoe te gaan.

9. Luxemburg

Ik ben ooit een keer met een ex vriendje mee op vakantie geweest. We gingen toen naar België en Luxemburg. Foto’s van die vakantie heb ik niet meer. Dat is alweer zo lang geleden.

10. Marokko

In 2017 heeft Marokko mijn hart gestolen. Wat een prachtig land en wat een vriendelijk mensen. De eerste keer dat ik Marokko bezocht, ging ik alleen op stedentrip naar Fez. In 2019 ben ik samen met Mehtap naar Marrakech geweest. Vanuit Marrakech hebben we vervolgens een roadtrip gemaakt naar de Sahara.

Dit waren de eerste 10 landen van landen die ik heb bezocht. Nu ik dit alles zo op een rijtje heb gezet, valt het mij op dat veel reisjes lang geleden gemaakt zijn. Ik hoop dat daar snel weer verandering in komt.

Binnenkort volgt deel II van landen die ik bezocht heb