Een tijdje terug schreef ik een deel I over landen die ik tot nu toe bezocht heb. Daarin kwamen 10 landen aan bod. Vandaag is het tijd voor landen die ik bezocht heb deel II en vertel ik je over nog 10 andere landen die ik bezocht heb.

11. Oostenrijk

Tijdens een interrail reis (ik benoemde hem al eerder in deel I) ben ik een aantal dagen in Wenen geweest. En tijdens de roadtrip door Duitsland die Mehtap en ik maakten 2 jaar terug, pakten we ook een stukje Oostenrijk mee.

12. Polen

Tijdens diezelfde interrail reis ben ik ook in Polen geweest. Daar bezochten we Warschau en Krakau. Vanuit Krakau bezochten we concentratiekamp Auschwitz. Een erg indrukwekkende ervaring.

13. Portugal

Met de familie ben ik een keer mee geweest op vakantie naar de Algarve. Om precies te zijn verbleven we in Albufeira, een oud vissersdorp dat is uitgegroeid tot één van de meest toeristische bestemmingen van het land. Ik zou graag nog een keer naar Portugal willen om de steden Porto en Lissabon te bezoeken.

14. Slowakije

Slowakije heb ik ook tijdens de interrail reis bezocht. We hebben daar vooral de stad Bratislava verkend.

15. Spanje

Zoals je waarschijnlijk al weet, is Spanje mijn favoriete (vakantie)land. Vroeger gingen wij er elk jaar met het gezin naartoe op vakantie en in 2007 besloot ik om in mijn eentje een taalcursus in Spanje te gaan volgen van 6 maanden. Daarnaast heb ik ook meerdere malen in Spanje gewerkt. Ik vind het gewoon een fijn land en ben er elk jaar dan ook wel minimaal 1x te vinden.

16. Taiwan

In 2016 ben ik alleen gaan backpacken in Thailand. Ik zou een korte tussenstop hebben in Taiwan, maar omdat de vluchttijden opeens gewijzigd werden, heb ik ook één nachtje in Taipei moeten overnachten. Uiteraard maakte ik meteen van de gelegenheid gebruik om de stad te verkennen.

17. Thailand

In Thailand heb ik een maandje alleen gebackpackt. Ik begon in de hoofdstad Bangkok waar ik onder andere mee ben gegaan met de bekende fietstour van Co van Kessel. Vervolgens ben ik via Sukhothai (de allereerste hoofdstad van Thailand) naar Chiang Mai gegaan om daar een meditatiecursus te volgen. Dit was een erg bijzondere ervaring. Daarnaast ben ik ook nog naar een aantal eilanden geweest om lekker te relaxen.

18. Tsjechië

Tsjechië heb ik een keertje met de middelbareschool bezocht. We gingen toen naar Praag en hebben vanuit daar concentratiekamp Theresienstadt bezocht. Daarnaast ben ik tijdens de interrail reis ook naar Praag geweest.

19. Verenigde-Staten

In 2016 ben ik voor een weekje naar Miami gevlogen.

20. Zuid-Korea

In 2016 ben ik een vriendin die ik tijdens een taalcursus in Spanje heb leren kennen op gaan zoeken in Zuid-Korea. Wat ik mooi vond aan deze ervaring was dat ik bij haar ouders thuis mocht verblijven. Zo beleef je een land toch net even anders. De onderstaande foto’s zijn gemaakt in het Gyeongbokgung Paleis.

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!