De Costa Brava is één van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Van de bruisende stad Platja d’Aro tot het wat rustigere Llafranc: de Costa Brava zit vol leuke badplaatsen. In dit artikel deel ik 9 leuke badplaatsen aan de Costa Brava!

9x leuke badplaatsen aan de Costa Brava

In dit artikel komen 9 leuke badplaatsen aan de Costa Brava aan bod. Alle badplaatsen die worden genoemd zijn geschikt voor zowel jong en oud, voor stelletjes en gezinnen.

HANDIG VOOR JE VAKANTIE NAAR DE COSTA BRAVA

Hotels aan de Costa Brava
Taalgidsen Spaans & Catalaans
Activiteiten & tours aan de Costa Brava
Auto huren aan de Costa Brava

GEORGANISEERD NAAR DE COSTA BRAVA?
Vergelijk dan de volgende aanbieders:

TUI
Vakantiediscounter
Prijsvrij
Sunweb

1. Platja d’Aro

Platja d’Aro is één van de populairste badplaatsen aan de Costa Brava. Platja d’Aro heeft een gezellige boulevard met allemaal restaurantjes, barretjes en leuke winkeltjes. Aan de boulevard ligt het hoofdstrand Platja Gran. Dit is een lang strand van maar liefst 3 kilometer lang. Naast een groot zandstrand vind je in Platja d’Aro ook enkele mooie baaitjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Cala del Paller en Cala del Pi. Wist je trouwens dat Platja d’Aro over een waterpark beschikt? Het waterpark heet Aquadiver en is super leuk voor zowel jong als oud. Ook vind je een klein pretpark in Platja d’Aro.

leuke badplaatsen Costa Brava: Platja d'Aro

2. Tossa de Mar

In de badplaats Tossa de Mar is het heerlijk vertoeven. Het bijzondere aan deze badplaats is dat het de enige volledig overgebleven vestingstad aan de Catalaanse kust is. Wanneer je in Tossa de Mar bent, kan een bezoek aan Vila Vella dan ook zeker niet ontbreken. In dit oude gedeelte vind je smalle straatjes, oude stadsmuren en torens. Vanaf het zandstrand van Tossa de Mar heb je een prachtig uitzicht op Vila Vella. Ook vind je in Tossa de Mar een paar prachtige baaitjes.

Badplaats Costa Brava: Tossa de Mar

3. Cadaqués

Het artistieke witte dorpje Cadaqués ligt in natuurgebied Cap de Creus. Wat ik persoonlijk erg leuk vind aan dit dorpje is dat het zijn middeleeuwse charme behouden heeft, maar dat je ook modernistische kenmerken terug vindt. Zo vind je hier witte huisjes met blauwe luiken en traditionele vissersbootjes, maar ook la Casa Serinyana. Wist je trouwens dat Salvador Dalí hier lange tijd van zijn leven heeft doorgebracht? In Cadaqués vind je dan ook een standbeeld van de kunstenaar terug. Zijn huis is te vinden in het nabijgelegen Portlligat. Verder beschikt Cadaqués over prachtige stranden en baaien.

4. Begur

Alhoewel het dorpje Begur zelf niet direct aan de kust ligt, wil ik dit dorp toch benoemen. Begur beschikt namelijk over enkele van de mooiste stranden aan de Costa Brava. Denk bijvoorbeeld aan Sa Tuna en AiguaBlava. Daarnaast mag je het dorp zelf ook niet overslaan. In Begur vind je mooie koloniale herenhuizen terug die stammen uit de tijd van de emigratie naar Amerika. Ook vind je een kasteel bovenop de berg.

leuke badplaatsen Costa Brava: Begur

5. Llafranc

Llafranc is een kleine badplaats aan de Costa Brava die behoort tot de gemeente Palafrugell. Llafranc beschikt over een prachtige kleine baai met boulevard. Verder vind je er enkele restaurantjes en winkeltjes.

leuke badplaatsen Costa Brava: Llafranc

6. Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell is een authentieke vissersdorpje aan de Costa Brava dat net als Llafranc tot de gemeente Palafrugell behoort. Het leuke aan Calella de Palafrugell is dat je hier geen hoogbouw vindt, maar alleen maar mooie witte huisjes en vissersbootjes op het strand. Naast enkele stranden, vind je hier ook mooie baaitjes. Houd je van bloemen en planten? Ga dan zeker een kijkje nemen in de botanische tuin van Calella de Palafrugell.

leuke badplaatsen Costa Brava: Calella de Palafrugell

7. l’Estartit

L’Estartit is net als veel andere dorpjes aan de Costa Brava een voormalig vissersdorp dat uitgegroeid is tot een populaire badplaats aan de Costa Brava. Met het eiland Illes Medes dat hier voor de kust ligt, is L’Estartit een echt paradijs voor duikers. Je vindt hier namelijk een prachtige onderwaterwereld. Verder heeft L’Estartit een Leuk centrum met restaurantjes, barretjes en winkeltjes.

leuke badplaatsen Costa Brava: L'Estartit
Photo by: Steven Straiton

8. Sant Feliu de Guixols

Sant Feliu de Guixols is een iets minder bekende badplaats aan de Costa Brava, maar ook hier is er genoeg te doen en te zien. In de baai van Sant Feliu de Guixols vind je het hoofdstrand Platja de Sant Feliu. Direct aan het strand ligt Passeig del Mar, een boulevard die het strand verbindt met de haven. Verder vind je in Sant Feliu de Guixols ook enkele historische bezienswaardigheden. De belangrijkste bezienswaardigheid is het benedictijnenklooster die stamt uit de 12e eeuw.

leuke badplaatsen Costa Brava: Sant Feliu de Guixols
Photo by: Jorge Franganillo

9. Palamós

Palamós is een echte vissersstad. Er wordt hier dan ook nog elke dag gevist. Rond de namiddag komen de vissers terug in de haven van Palamós om hun vis te verkopen. Erg leuk om een keer gezien te hebben. In de haven vind je ook het visserijmuseum. Als je een liefhebber bent van visserij dan moet je hier zeker even een kijkje nemen. Op het strand van Palamós is het ook heerlijk vertoeven. Het hoofdstrand van Palamós heet Platja Gran. Hier vind je de boulevard met allemaal restaurantjes. Naast een lang zandstrand vind je in Palamós ook prachtige baaitjes. Mijn favoriete baaitje is Cala S’Alguer.

leuke badplaatsen Costa Brava: Palamós

HANDIG VOOR JE VAKANTIE NAAR DE COSTA BRAVA

Hotels aan de Costa Brava
Taalgidsen Spaans & Catalaans
Activiteiten & tours aan de Costa Brava
Auto huren aan de Costa Brava

GEORGANISEERD NAAR DE COSTA BRAVA?
Vergelijk dan de volgende aanbieders:

TUI
Vakantiediscounter
Prijsvrij
Sunweb

Meer plekken in Spanje ontdekken? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links