Tijdens het wandelen van de Camino kwam ik er achter dat het als vrouw op bepaalde plekken knap lastig is om normaal te plassen. Ik deelde mijn ‘plasprobleem’ op Instagram en kwam zo in contact met Yesenia. Zij bood mij aan om de herbruikbare plastuit van Liberpee te testen. In dit artikel deel ik mijn ervaring. Lees je mee?

DIT GA JE LEZEN:
1. Wat is Liberpee?
2. Hoe gebruik je Liberpee?
3. De eerste keer staand plassen: een beetje onwennig
4. Nooit meer zonder
5. Liberpee kopen?

Wat is Liberpee?

Voordat ik mijn ervaring met jullie deel eerst nog even een korte uitleg over wat Liberpee nou precies is. Liberpee is een herbruikbare plastuit die vrouwen helpt om staand te plassen. De plastuit is erg handig als er geen toitlet in de buurt is, je een lage wandeling gaat maken, naar een festival gaat of er een lange autorit op de planning staat. Ook voor vrouwen met (tijdelijke) fysieke beperkingen is Liberpee een uitkomst.

Hoe gebruik je Liberpee?

De Liberpee is heel gemakkelijk in gebruik:

  1. Knoop je broek los en schuif je ondergoed opzij. Plaats de LIBERPEE plasgoot met het smalle gedeelte naar voren.
  2. Druk de bovenkant van de plastuit goed aan. Zodat er niks langs kan lopen.
  3. Houd de LIBERPEE iets naar beneden gericht. Ontspan… en plassen! Door de handige rand aan de bovenkant, veeg je jezelf eenvoudig droog. Je hebt dus geen wc-papier nodig!
  4. Schud je LIBERPEE droog. Door het gebruik van hoogwaardig kunststof blijft geen vocht achter op de plastuit.
  5. Stop de LIBERPEE terug in het zakje. Het opbergzakje is wasbaar. Klaar!

De eerste keer staand plassen: een beetje onwennig

De eerste keer staand plassen voelde voor mij een beetje onwennig. Dit kwam denk ik puur door het feit dat ik staand aan het plassen was en bang was dat iemand mij zou zien. De plastuit zelf vond ik namelijk heel fijn in gebruik. Van te voren was ik bang dat mijn broek nat zou worden, maar dit is gelukkig niet gebeurd.

Staand plassen

Niet meer zonder.

Na die eerste keer staand plassen, heb ik de Liberpee plastuit nog een paar keer uitgeprobeerd. Ik merk dat ik er steeds handiger in word en dat ik me ook niet meer schaam. Ik had gewild dat ik Liperpee eerder kende, want dan had ik de plastuit zeker megenomen tijdens de Camino Francés.

Liberpee kopen.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook een Liberpee kopen? De Liberpee plastuit is verkrijgbaar in 10 kleuren en kun je voor € 19,95 kopen op de website. Dit is inclusief een handig opbergzakje.

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links