Op de kop van Zuid in Rotterdam zitten verschillende restaurantjes aan de kade. Wij liepen langs het water en kozen voor de mooie Instagram-spot By AMI. Wat gelijk in het oog valt, is de kleurrijke inrichting. In dit artikel neem ik je mee lunchen By AMI Urban Bistro.

Lunchen By AMI Urban Bistro

By AMI op de kop van Zuid in Rotterdam kan je terecht voor lunch en diner. Zij werken hier met internationale ‘fusion’ gerechten met heerlijke smaakcombinaties. Tevens kan je hier terecht voor high tea en zelfs high gin. Hoe leuk is dat wel niet met je vriendinnen om zo iets gezelligs te boeken. Aan alle tafels zie je mensen genieten en heel veel foto’s schieten.

By AMI Urban Bistro

Bestellen maar

Wij kiezen voor COMPLEETJES, Raïssa kiest BY AMI Compleet wat bestaat uit twee sneetjes brood met een ambachtelijke Bourgondiër rundvlees kroket, huisgemaakte tonijnsalade, een bospaddenstoelen truffelsoep (wat een heel erg klein glaasje is) net genoeg om je smaakpapillen te strelen, frisse salade en wat verse friet. En ik kies voor BY AMI Fish wat net iets anders is, namelijk gerookte zalm met smashed avocado.

Cocktail time

Na het eten hebben we nog zin in een drankje en pakken we de drankenkaart erbij. Op de kaart staat voor ieder wat wils. Ik ga voor mijn favoriete drankje Bombay Sapphire Classic, Raïssa neemt een Frozen Pornstar Martini. Drink je geen alcohol? Ze maken hier ook non alcoholische cocktails.

Cocktails By AMI

Praktische info

  • Website: By AMI Urban Bistro
  • Adres:  Antoine Platekade 983, 3072 ME Rotterdam
  • Openingstijden: Elke dag geopend.
  • Telefoonnummer: 010-841 8768

Meer lekkere eetplekken ontdekken? Lees dan ook: