Het dorpje Merzouga, gelegen aan de rand van het Marokkaanse woestijngebied Erg Chebbi, is dé perfecte uitvalbasis voor een tripje door de Sahara woestijn. In dit artikel neem ik je mee naar Merzouga en de duinen van Erg Chebbi.

DIT GA JE LEZEN:
1. Waar ligt Merzouga?
2. Hoe kom je er?
3. Het dorpje Merzouga.
4. Wat te doen in Merzouga?
5. Tips voor accommodaties in Merzouga.

Waar ligt Merzouga?

Merzouga is een klein dorpje in het zuidoosten van Marokko op zo’n 560 km van Marrakech.

Hoe kom je er?

Vanuit Nederland

  • Vliegtuig: De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn die van Marrakech en Fez. Transavia vliegt naar beide bestemmingen vanaf Amsterdam en Eindhoven. Vanaf hier kun je een tour boeken naar Merzouga of een auto huren.

Vanuit Marrakech

  • Met een tour: Vanuit Marrakech worden er vaak 3 daagse woestijntours aangeboden naar Merzouga waarbij je wordt opgehaald en terug gebracht naar je accommodatie in Marrakech. Vanaf €99,00 per persoon.
  • Met de auto: Je kunt er ook voor kiezen om een auto te huren en zelf op pad te gaan. Vanaf Marrakech is het ongeveer 563 km. tot Merzouga. Vanaf Fez is het ongeveer 475 km.

Vergelijk hier vliegtickets
→ vliegtickets Marrakech
→ vliegtickets Fez

Het dorpje Merzouga.

Het dorpje Merzouga staat bekend om de nabijheid van de zanduinen van Erg Chebbi in de Marokkaanse Sahara. Veel mensen kiezen ervoor om in Merzouga te verblijven tijdens hun bezoek aan de Marokkaanse Sahara. Ook wij deden dit tijdens onze roadtrip door Marokko. In het dorp vind je enkele restaurantjes en winkeltjes. In één van die winkeltjes kochten wij een djellaba, omdat wij dit leuk vonden voor de foto’s in de duinen (foto’s volgen later 😉 ). Verder hebben we heerlijk gegeten in een restaurantje in het dorp.

Merzouga Sahara

Wat te doen in Merzouga?

Wat je allemaal kunt doen in Merzouga vertel ik je hier.

1. Ontdek de Erg Chebbi woestijn.

En dan nu de reden waarom iedereen natuurlijk naar Merzouga gaat: de zandduinen van Erg Chebbi. Er zijn verschillende manieren waarop je deze duinen kunt ontdekken:

  • Een quad huren
  • Een kamelentocht maken
  • Een 4×4 tour doen
  • Te voet

Wij kozen er bewust voor om geen kamelentocht te doen in woestijn, omdat wij dit zielig vonden voor de kamelen. In plaats daarvan kozen wij voor een 4×4 tour met privéchauffeur. Daarnaast zijn we ook gewoon zelf de woestijn ingelopen om wat plaatjes te schieten.

2. Overnachten in de woestijn.

Voor veel mensen is overnachten in de woestijn een droom. Zo ook voor mij. Helaas is deze droom voor mij tijdens onze reis niet uitgekomen. Net voordat wij in Merzouga aankwamen was er namelijk een zandstorm geweest en ze waren nog hard bezig met de tenten opbouwen. Mocht jij wél het geluk hebben om te kunnen overnachten in een tentenkamp in de woestijn, dan kun je kiezen uit verschillende kampen. Sommige kampen zijn heel basic, maar je hebt ook hele luxe kampen waar je zelfs je eigen badkamer in de tent hebt!

Merzouga Sahara

3. Bezoek het zoutwatermeer Dayet Srji.

Het zoutwatermeer Dayet Sjri is ook zeker de moeite waard om te bezoeken wanneer je in Merzouga bent. Als je gelukt hebt, spot je hier misschien wel flamingo’s.

Tips voor accommodaties in Merzouga.

Wij verbleven zelf in Kanz Erremal. Dit is een driesterren hotel gelegen aan de rand van de duinen van Erg Chebbi. Het leuke aan dit hotel is dat je vanuit het zwembad zo op de duinen uiktkijk!

HANDIG VOOR JE TRIP NAAR MERZOUGA

Hotels Merzouga
Reisgids Marokko
Activiteiten & tours in Merzouga
Auto huren

Meer lezen over Marokko? Lees dan ook:

*Dit artikel bevat affiliate links

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!