De mensen die mij kennen, weten dat ik een echte Spanje liefhebber ben. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat mijn favoriete vakantiebestemmingen 2 Spaanse regio’s zijn. Dit zijn namelijk: Mallorca en de Costa Brava!

Favoriete bestemming: Mallorca

Mallorca is één van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Wij gingen met het gezin best vaak naar dit prachtige eiland en ik heb daar altijd een super fijne tijd gehad. Dit is ook de reden dat het Mallorca nog steeds een speciaal plekje in mijn hart heeft. Wij kozen altijd voor hotel Club Martha’s in de kustplaats Cala d’Or.

Vakantiebestemmingen: Mallorca
Mallorca

Mallorca ligt in de Middellandse Zee en behoort, samen met de andere eilanden Ibiza, Menorca, Formentera en Cabrera, tot de eilandengroep de Balearen. Op het eiland wordt Spaans en Catalaans gesproken. De laatste keer dat ik er geweest ben, is alweer 3 jaar geleden. Dat komt door mijn andere favoriete bestemming: de Costa Brava.

Favoriete bestemming: Costa Brava

De Costa Brava is dus mijn andere favoriete vakantiebestemming. Ook hier ben ik een aantal keren met het gezin geweest. Maar toen ik een aantal jaren terug op een camping in Pals ging werken, maakte in kennis met de andere kant van de Costa Brava en werd ik meteen verliefd. Uiteindelijk is het werken op de camping niet bij 1 seizoen gebleven, maar heb ik 3 zomers op de allerleukste camping van de Costa Brava gewerkt: Camping Mas Patoxas.

Camping Mas Patoxas
Camping Mas Patoxas: Pals

De Costa Brava ligt aan Middellandse Zee in autonome regio Catalonië. Net als op Mallorca wordt ook hier Spaans en Catalaans gesproken. Dit is ook de reden dat ik graag nog een keer een cursus Catalaans wil volgen (Spaans spreek ik al 🙂 ). Met de Spaanse taal kun je best uit de voeten, maar in Catalonië merk je toch dat de bevolking het meer waardeert als je Catalaans spreekt.

Vakantiebestemmingen: Costa Brava
Costa Brava

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!