Een bucketlist.. Dat is toch een lijst met dingen die je nog wilt doen voordat je doodgaat? Juist ja! De afgelopen jaren heb ik al een hoop gave dingen mogen doen, zoals een taalcursus Spaans in Spanje, de Chinese muur bezoeken, wonen en werken in het buitenland en solo backpacken in Azië. Maar er zijn ook nog genoeg andere dingen die ik graag wil doen. In dit artikel deel ik mijn ultieme travel bucketlist!

Vrijwilligerswerk in Latijns-Amerika

Ik heb altijd al eens vrijwilligerswerk in het buitenland willen doen, maar helaas is het er nog nooit van gekomen. Dit is dan ook de reden dat vrijwilligerswerk hoog op mijn bucketlist staat. Nu zal je vast denken waarom Latijns-Amerika? Dit komt, omdat ik Latijns-Amerika studies gestudeerd heb en de Spaanse taal spreek. Altijd handig.

De blauwe stad Chefchaouen in Marokko

Ik ben nu 2 keer in Marokko geweest en ik vind dit echt een fijn land. Er zijn nog een aantal steden in Marokko die ik graag zou willen zien en Chefchaouen staat met stip bovenaan. In deze stad is alles blauw: dat moet ik gewoon een keer zien!

Bucketlist: Chefchaouen
Photo by: Just Booked a Trip

De Camino de Santiago in Spanje

Dat ik van Spanje hou is niks nieuws, maar wisten jullie ook dat ik gek ben op uitdagingen? Een aantal jaren terug heb ik de Nijmeegse vierdaagse gelopen en ik heb mee gedaan aan de Rotterdamse marathon. En deze uitdaging wil ik ook wel aangaan: de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

De Inca trail Machu Picchu in Peru

Een andere mooie uitdaging lijkt mij de Inca trail in Peru. De Inca trail duurt 4 dagen en is de bekendste hike in Zuid-Amerika. Ik hoop deze indrukwekkende wandeltocht naar Machu Picchu ooit een keertje mee te mogen maken.

Bucketlist: Machu Picchu
Photo by: Pedro Szekely

Wat staat er op jouw bucketlist?

*Dit artikel bevat affiliate links