Ben je op zoek naar een leuke stedentrip in Spanje? En wil je andere plekken ontdekken als Madrid, Barcelona of Sevilla? Gelukkig zijn er nog genoeg minder bekende Spaanse steden die heel goed geschikt zijn voor een stedentrip. In dit artikel deel ik er 5 met je!

Minder bekende Spaanse steden voor een stedentrip

GA METEEN NAAR:
1. Salamanca
2. Córdoba
3. Toledo
4. Girona
5. San Sebastian

1. Salamanca

Ik begin mijn rijtje minder bekende Spaanse steden met de stad Salamanca. Deze stad is gelegen in de regio Castilië en León, op zo’n 200 km ten westen van de Spaanse hoofdstad Madrid. Salamanca heeft één van de oudste universiteiten van Europa en is dan ook een echte studentenstad. Zelf heb ik hier na het behalen van mijn havo diploma 6 maanden lang Spaans gestudeerd en de tijd van mijn leven gehad. Naast een bezoekje aan de universiteit mag je Plaza Mayor en de oude & nieuwe Kathedraal ook zeker niet overslaan.

Hoe kom je er?

  • Het makkelijkst is om naar Madrid te vliegen en vanaf hier de bus (± 2 uur en 20 minuten) of de trein (± 1 uur en 42 minuten) naar Salamanca te pakken.

minder bekende Spaanse steden: Salamanca

Hoteltips Salamanca:
Hospes Palacio de San Esteban
Salamanca Luxury Plaza
Hotel Rector

2. Córdoba

Sinds mijn bezoek aan Córdoba is dit één van mijn favoriete Spaanse steden. De stad is gelegen in de regio Andalusië, in het zuiden van Spanje. Wat Córdoba zo geschikt maakt als stedentrip bestemming? Het is een relatief kleine stad met veel bezienswaardigheden die je makkelijk te voet kunt verkennen. Het hoogtepunt in Córdoba is natuurlijk de bekende Mezquita-Catedraal, maar daarnaast valt er nog veel meer te ontdekken in deze eeuwenoude stad. Denk bijvoorbeeld aan de Joodse wijk, het Alcázar de los Reyes Cristianos en de prachtige binnentuinen.

Hoe kom je er?

  • Het best vlieg je naar Málaga of Sevilla. Vanaf hier pak je vervolgens de bus of trein naar Córdoba.

Hoteltips Córdoba:
Hotel Boutique Patio del Posadero
Hotel Boutique Suite Generis
Los Patios del Pañuelo

3. Toledo

Een andere leuke Spaanse stad voor een stedentrip is Toledo. Deze stad ligt in Castilië-La Mancha, op zo’n 70 km ten zuidwesten van Madrid. Wist je dat Toledo tot het jaar 1561 de hoofdstad van Spanje was? Het is een historische stad met veel belangrijke bezienswaardigheden zoals het Alcázar de Toledo, Monasterio San Juan de los Reyes en de Kathedraal. Omdat Toledo op maar 30 minuten van de huidige hoofdstad Madrid ligt, zijn beiden steden prima te combineren tijdens een stedentrip.

Hoe kom je er?

  • Het makkelijkst is om naar Madrid te vliegen. Vanaf hier pak je de bus (± 1 uur) of trein (31 minuten) naar Toledo.

minder bekende Spaanse steden: Toledo

Hoteltips Toledo:
Hotel Boutique Cigarral de las Mercedes
Casa Palacio Rincón de la Catedral
Riad Medina Mudejar

4. San Sebastian

Ben je op zoek naar een stedentrip in combinatie met strand? Dan moet je in San Sebastian zijn. Deze stad is gelegen in de autonome regio Baskenland, in het noorden van Spanje. Wist je dat deze stad ook wel de gastronomische hoofdstad van Spanje wordt genoemd? Dit komt omdat San Sebastian de hoogste michelinsterdichtheid van Spanje heeft. Naast lekker eten vind je in deze stad ook mooie stranden, monumenten en prachtige natuur. Dit alles maakt San Sebastian tot een prima bestemming voor een verrassende Spaanse stedentrip.

Hoe kom je er?

  • San Sebastián heeft een eigen luchthaven, maar vanuit Nederland gaan er geen rechtstreekse vluchten naartoe. Het makkelijkst is om te vliegen naar

minder bekende Spaanse steden: San Sebastian

Hoteltips San Sebastian:
NH Collection San Sebastián Aranzazu
Axel Hotel San Sebastián
Hotel SANSEbay

5. Girona

Ik sluit mijn rijtje minder bekende Spaanse steden af met de stad Girona. Deze stad ligt in de autonome regio Catalonië, op zo’n 102 kilometer ten noorden van de bekende stad Barcelona. Persoonlijk vind ik Girona een veel fijnere stad dan Barcelona. Girona is namelijk lekker compact en er is genoeg te beleven en te zien. Denk bijvoorbeeld aan de stadsmuren, de Kathedraal en het Arabisch badhuis. Ook mag een bezoek aan de Joodse wijl El Call zeker niet ontbreken. Dit is één van de best bewaarde Joodse wijken ter wereld. 

Hoe kom je er?

  • Girona heeft een eigen vliegveld. Van april tot en met oktober kun je met een rechtstreekse vluchtvan Transavia naar Girona vliegen.

minder bekende Spaanse steden: Girona

Hoteltips Girona:
Hotel Gran Ultonia
Carlemany Girona
Hotel Nord 1901

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links