De Costa Brava is een zeer geliefde vakantiebestemming die vooral bekend staat als feestbestemming voor jongeren. Best jammer, want de Costa Brava heeft zoveel meer te bieden. Je vindt aan de Costa Brava namelijk ook prachtige baaitjes en mooie dorpjes. In dit artikel heb ik 5 mooiste dorpjes van de Costa Brava voor je op een rij gezet.

Mooie dorpjes aan de Costa Brava

Sommige van de dorpjes bevinden zich iets meer landinwaards.

1. Pals

Pals: het dorpje dat een aantal jaren geleden mijn hart gestolen heeft toen ik hier werkte als receptioniste.. Dit prachtige dorpje behoort voor mij dan ook echt tot de mooiste dorpjes aan de Costa Brava. Pals is een middeleeuws dorpje gebouwd midden op een heuvel. Het is heerlijk om hier even door de prachtige straatjes te wandelen. Vanaf het uitkijkpunt Mirador Josep Pla heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Wist je trouwens dat Pals ook haar eigen rijst teelt? Je kunt de rijstvelden van Pals te voet of met de fiets bezoeken, maar je kunt er ook voor kiezen om met een toeristisch treintje mee te gaan.

2. Calella de Palafrugell

Callela de Palafrugell is mijn favoriete dorpje aan de Costa Brava. Dit dorpje heeft eigenlijk alles: smalle straatjes met wit geschilderde huizen, lekkere restaurantjes en super mooie baaitjes. Op het strand vind je nog authentieke vissersbootjes terug wat voor mij de sfeer helemaal compleet maakt.

Let op: Calella de Palafrugell is één van de drie kustplaatsen die bij de gemeente Palafrugell behoort. Verwar het dus niet met het zuiderlijker gelegen Calella.

3. Peratellada

Peratellada is net als Pals een authentiek middeleeuws dorpje aan de Costa Brava. In dit dorpje vind je onder andere een kasteel dat nu dient als hotel, mooie stadsmuren, een kerk en leuke smalle straatjes. Het is heerlijk om hier even rond te dwalen en te genieten van al het moois.

4. Begur

Begur behoort naar mijn mening ook thuis in het rijtje mooiste dorpjes aan de Costa Brava. Dit dorpje ligt net als Pals op een heuvel. Boven op deze heuvel ligt een kasteel die stamt uit de 11e eeuw. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over het dorpje en de prachtige baaitjes van Begur.

5. Tamariu

Tamariu is net als het eerder besproken Calella de Palafrugell één van de kustplaatsen die bij de gemeente Palafrugell hoort. Tamariu is eigenlijk maar een heel klein dorpje waar niet veel meer te vinden is dan een aantal horecagelegenheden, een heerlijk strand en mooie huisjes. Maar meer heb je eigenlijk ook niet nodig toch?

Dorpje Tamariu: Costa Brava
Photo by: Jorge Franganillo

Meer lezen over de Costa Brava? Lees dan ook:

*Dit artikel bevat affiliate links