Leestijd: 2 minuten.

Heb je zin in een mooie wandeling niet al te ver van huis? Denk dan eens aan lokale wandelroute B2 in Berdorf, Luxemburg. Deze korte, maar avontuurlijke wandeling voert je over smalle paden dwars door fascinerende kloven en smalle donkere rotspleten. In dit artikel neem ik je mee naar de hoogtepunten van Mullerthal route B2!

  • Start -en eindpunt: Berdorf Tourist Info.
  • Aantal kilometer: 4,2 kilometer.
  • Parkeren: Je kunt de auto gratis parkeren bij Camping Martbusch. Dit is tevens ook een leuke camping om te verblijven.

Tourist Info Berdorf.

DIT GA JE LEZEN:
1. Hoogtepunten wandelroute B2.
2. Persoonlijke ervaring.
3. Tips route B2.

Hieronder deel ik de hoogtepunten van wandelroute B2 door het Mullerthal. Ondanks dat de route erg kort is, zijn er aardig wat hoogtepunten te vinden op de route.

Tijdens route B2 kom je al snel bij het eerste hoogtepunt: de stalen brug. Deze brug hangt tussen de rotswanden van een kloof met daaronder een stromend beekje.

Mijn ouders op de brug.

Een stukje verder vind je de Raiberhiehl oftewel het rovershol. In het begin kruip je hier over de grond en aan het einde van de grot klim je via een hoge steile ladder de grot weer uit. Vind je dit toch net iets te spannend? Geen paniek. Je kunt ook om de kloof heen lopen.

Tegen het einde van de route kom je bij de Siweschlëfff. Dit zijn 7 genummerde kloven met een hoogte van wel 8 meter. Het smalste gedeelte van één van de kloven is hier maar liefst 30 centimeter. Hiermee is de Siweschlëfff de smalste kloof van het Mullerthal.

Samen met Mehtap en mijn ouders wandelde ik route B2 begin april 2024. Hoewel de route in iets meer dan uurtje gelopen zou kunnen worden, hebben wij er een stuk langer over gedaan omdat we telkens foto’s maakte en gewoon volop aan het genieten waren van de wandeling. Op het moment dat wij deze wandeling maakte regende het een klein beetje, lagen er aardig wat plassen en was het op sommige plekken een beetje glad.

  • Zorg voor goede (stevige) wandelschoenen. Als het regent, kan het namelijk glad zijn.
  • Neem een hoofdlampje mee voor als je door het rovershol gaat.
  • Geniet!

Wandelroute B2 Mullerthal.

Meer lezen over Mullerthal? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.