Wie Delft zegt, zegt Delfts Blauw! In het straatbeeld van deze oer-Hollandse stad zie je het wereldberoemde Delfts Blauw overal terug. En wat is er nou leuker dan overnachten in een Delfts Blauwe kamer tijdens een weekendje Delft? Juist ja: helemaal niks. Gelukkig kan het allemaal bij B&B bij Jeanne. Wat een geluk dat wij dit plekje mochten ontdekken!

Bed & breakfast bij Jeanne

In een prachtig pand aan één van de Delftse grachten ligt Bed & breakfast bij Jeanne. Bij aankomst bij de B&B worden we vriendelijk verwelkomd door gastvrouw José. Bed & Breakfast bij Jeanne beschikt over twee kamers: de Delft Blauwe kamer (waar wij in mogen overnachten) en de Afrikaanse kamer. Het valt ons op dat het Delfts Blauw overal in de B&B terug te vinden is. De gekozen kleur blauw en de inrichting zorgen voor en rustige uitstraling.

De Delfts Blauw kamer

Bij het binnenstappen van de Delft Blauw kamer worden wij meteen enthousiast. De knusse ziet er mooi uit en is van alle gemakken voorzien. Naast het heerlijke queen size bed beschikt de kamer ook over een zithoekje waar je kunt genieten van een bakkie koffie of thee en een badkamer met heerlijke stortdouche. Vanuit de slaapkamer heb je trouwens een prachtig uitzicht op het oude stadscentrum van Delft. Hoe gaaf is dat?

Overnachten Delftsblauwe kamer van b&b bij Jeanne

Het ontbijt

De volgende ochtend worden we bij het ontbijt verrast door gastvrouw José met een heerlijk ‘gebakje’ van hangop, kruidnoten, walnoten en blauwe bessen. Om je vingers bij af te likken zo lekker! Daarnaast staat er ook nog een goedgevulde etagere op tafel, beleg en vers fruit. Ook in de ontbijtruimte is weer overal Delfts Blauw terug te vinden. Je kunt denk ik wel begrijpen dat overnachten in de Delfts Blauw kamer inclusief het overheerlijke ontbijtje ons erg goed is bevallen!

Delft ontdekken

Vanuit de B&B sta je zo in het historische centrum van Delft waar je, hoe kan het ook anders, meteen Delfts Blauw tegen het lijf loopt. Wil je lekker wandelen door de stad? Dan raad ik je één van deze vier leuke routes door de stad aan. Andere tips voor een stedentrip Delft vind je hier.

Wil jij ook overnachten bij B&B Jeanne?

Wil jij jouw bezoek aan Delft ook compleet maken met een overnachting in de Delft Blauw kamer van B&B bij Jeanne? Reserveren kan via de eigen website of via bedandbreakfast.nl.

Op zoek naar andere toffe accommodaties? Lees dan ook:

*Dit artikel bevat affiliate links