Er wordt gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Belangrijkste maaltijd of niet: ik ben gek op ontbijtjes, ook op reis. Zo ging ik tijdens mijn stedentrip Córdoba op zoek naar het beste ontbijt van de stad en kwam ik uit bij Patio del Posadero. In dit artikel deel ik mijn ervaring met ontbijten bij Patio del Posadero in Córdoba!

Patio del Posadero: meer dan een hotel

Voordat ik mijn ervaring deel over het ontbijt bij Patio del Posadero, eerst even wat achtergrond informatie. Patio del Posadero is een boutique hotel met 6 kamers gelegen in het centrum van Córdoba. In 2015 openden eigenaren Lisa & José dit pareltje. Verrassend is het zoutwater zwembad op terras. Hier kun je een heerlijke verfrissende duik nemen. Maar dat is niet alles, want in Patio del Posadero kun je ook terecht voor een heerlijk ontbijt, brunch of lunch. Ook zonder in het hotel te verblijven, ben je van harte welkom. Tijdens mijn verblijf in Córdoba mocht ik aanschuiven voor een besayuno, oftewel een ontbijt(je)…

Patio del Posadero Córdoba

Besayunos – ontbijten bij Patio del Posadero

Bij Patio del Posadero noemen ze de ontbijtjes: besayunos.

Besayuno: samenstelling van de woorden besa (kus) en desayuno (ontbijt).

Nadat ik geïnstalleerd ben aan tafel vraagt Lisa wat voor warme drank ik wil. Ik kies voor un ‘cafe con leche‘ en krijg daarnaast ook een verst geperst kiwi- en perensapje en een klein glaasje kefir. Kefir is een gezond yoghurtdrankje dat net als Yakult goed schijnt te zijn voor de darmflora. Al snel komt de eerste ronde. Dit is een bord met yoghurt, chia en fruit. Terwijl ik dit aan het opeten ben, zie ik José aan de slag met een het snijden van jamón. Niet veel later brengt hij me een bord met jawel: heerlijke Spaanse jamón. Ik krijg hier ook tomaat, kaas, brood en 3 soorten olijfolie bij. José raadt me aan om eerst alle 3 de olijfolie te proeven voordat ik er één kies voor op mijn brood.

Als José ziet dat mijn brood op is, maar er nog wel wat jamón ligt, vraagt hij of ik nog wat brood wil. Voordat ik ook maar iets kan zeggen, liggen er al twee stukjes brood voor mijn neus. Alsof dat niet genoeg was, krijg ik als afsluiter ook nog een zelfgemaakte wortel muffin.

Mijn mening

Ontbijten bij Patio del Posadero gun ik iedereen. Lisa & José gebruiken voor hun ontbijtjes producten van het land, van kleine producenten. Daarnaast maken ze de besayunos met heel veel liefde klaar en dat proef je. Na een ontbijt bij Patio del Posadero hoef je voorlopig even niet te eten, want je krijgt veel. Héél veel.

Ook ontbijten bij Patio del Posadero?

Wil jij ook ontbijten bij Patio del Posadero? Dat snap ik best. Hieronder vind je de contactgegevens.

Meer plekken in Córdoba ontdekken? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!