In het jaar 2016 maakte ik voor het eerst kennis met Marokko. Ik ging toen alleen op stedentrip naar Fez. Op het moment dat ik de medina van deze prachtige stad binnenstapte, wist ik meteen: van dit land wil ik meer zien! Zo gezegd zo gedaan. Een paar jaar later stapte ik samen met Mehtap het vliegtuig in. Dit keer naar Marrakech waar we een auto huurden en richting de Sahara reden. Ook dit keer heb ik weer intens genoten van dit mooie land en de vriendelijke mensen. In dit artikel leg ik je uit waarom Marokko mijn hart gestolen heeft.

1. De gastvrijheid

Voordat ik in 2016 naar Fez ging, wist ik niet dat het Ramadan zou zijn op het moment dat ik er was. Toen ik hier achter kwam, dacht ik in eerste instantie dat dit mijn ervaring met Fez minder leuk zou maken, maar niks is minder waar. Ik heb echt intens genoten van mijn bezoek aan deze stad. Mijn mooiste herinnering is dat ik door een jongen uit het hotel werd uitgenodigd voor de iftar bij zijn familie thuis. Dit was echt een bijzondere ervaring die mij altijd bij zal blijven. De gastvrijheid is dan ook één van de redenen waarom Marokko mijn hart gestolen heeft.

Marokko

2. De sprookjesachtige medinas

Een andere reden waarom Marokko mijn hart gestolen heeft, zijn de sprookjesachtige medinas. Ik ben gek op ronddwalen door (voor mij) nieuwe steden. En wat is er leuker dan dit te doen door de smalle kleurrijke steegjes van een medina? Ik vind het echt heerlijk om hier rond te slenteren en te genieten van de geuren, kleuren en alles wat er om mij heen gebeurt.

3. De schoonheid van de Sahara

De tweede keer dat ik naar Marokko ging was dus in 2018. Samen met Mehtap maakte ik een roadtrip van Marrakech naar de Sahara. Eenmaal aangekomen in de Sahara was ik zo blij als een kind. Ik wilde hier namelijk altijd al een keer naartoe. Op het moment dat ik er stond, kon ik bijna niet geloven dat het echt was. Het was zo magisch mooi! Tijdens de zonsondergang kleuren de zandduinen van Erg Chebbi oranje achtig en met kamelen in verte lijkt het net alsof je in een sprookje bent beland.

Sahara: Marokko

4. Het lekkere eten

In Marokko kun je echt heerlijk eten. Bij mij zijn de uitgebreide ontbijtjes favoriet. Ik kan geen genoeg krijgen van het zelfgemaakte brood en de lekkere pannenkoekjes. Denk hierbij aan Baghrir en Msemmen. Maar ook het eten op Djemaa El Fna is een hele ervaring en iets wat je gewoon een keer meegemaakt moet hebben.

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!