Staat er een vakantie naar Ibiza op de planning? En ben je op zoek naar mooie dorpjes op het eiland? Dan mag je zeker Puig de Missa niet overslaan. Dit dorpje bevindt zich boven op een heuvel in Santa Eulària des Riu en heeft nog traditionele witgekalkte muren.

Wat te zien & doen in Puig de Missa?

Puig de Missa is dus een dorpje bovenop een heuvel in Santa Eulària des Riu. Ondanks dat het erg klein is, is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Wat je allemaal kunt zien in Puig de Missa? Dat vertel ik je hieronder.

1. De mooiste kerk van Ibiza

De kerk van Puig de Missa staat bekend als de mooiste kerk van Ibiza. Het is één van de vier forttempels die op Ibiza werd gebouwd ter bescherming tegen aanvallen van Turkse en Noord-Afrikaanse kapers. Dit is terug te zien aan het feit dat de kerk bijna geen ramen heeft en onversierd is. Daarnaast heeft de kerk ook de dikke muren en een verdedigingstoren. Loop ook zeker even naar binnen.

  • Adres: Calle Puig de Missa, 0 S/N, 07840 Santa Eulalia Des Ríu, Balearic Islands, Spanje
  • Openingstijden: Elke dag van 10:00 to 20:00 uur.

Puig de Missa

2. Begraafplaats Puig de Missa

Naast de kerk bevindt zich een begraafplaats die zeker de moeite waard is om even te bezoeken.

3. Het Etnografisch museum

Gehuisvest in de traditionale rustieke boederij Can Ros bevindt zich het Ibiza Volkenkunde Museum (Spaans: Museo Etnográfico de Ibiza). In dit museum kom je alles te weten komt over het plattelandsleven van het eiland en maak je kennis met gebruiksvoorwerpen, landbouwwerktuigen en klederdracht. Naast de vaste tentoonstelling zijn er ook regelmatig verschillende tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen.

  • Adres: Can Ros, Puig de Missa 07800. Santa Eulària des Riu
  • Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur & van 17.30 tot 20.00 uur. Zondag van 11.00 tot 13.30 uur.
  • Prijs: €3,00.

4. Uitzicht op Santa Eulària des Riu

Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht op Santa Eulària des Riu.

  • Adres: Av. Pare Guasch, 46, 07840 Santa Eulalia del Río, Illes Balears, Spanje

Sfeerbeelden Puig de Missa

Verder raad ik je aan om gewoon lekker door de pittoreske straatjes te slenteren. Je komt gegarandeerd nog veel meer andere plekjes tegen. Tegenover de kerk vind je bijvoorbeeld een klein huis met blauwe deuren dat decennialang het Barrau-museum huisvestte.

HANDIG VOOR JE BEZOEK AAN PUIG DE MISSA

Hotels in Eulària des Riu
Reisgidsen
Activiteiten & tours op Ibiza
Auto huren

Meer plekken in Spanje ontdekken? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.