Zaterdag 18 juli was het dan eindelijk zover. Na 10 maanden niet echt meer weg te zijn geweest, gingen we weer op avontuur. Met een auto vol spullen (waarvan we de helft eigenlijk niet nodig hadden) vertrokken we richting onze eerste bestemming: Texel. Vervolgens zijn we naar Giethoorn geweest om daar lekker te varen. Én om het vakantiegevoel helemaal compleet te maken, moesten we uiteraard ook nog even de grens over. We kozen voor Duitsland. In dit reisverslag vertel ik jullie wat we tijdens die 12 dagen allemaal gedaan hebben.

Dag 1 t/m 3: Texel

Na een autorit van ongeveer 2 uur kwamen we aan in Den Helder waar we de boot richting Texel namen. De overtocht duurde ongeveer 20 minuten. Omdat we een beetje laat waren met een accommodatie boeken, was de enige optie om te overnachten bij de boer en dit hebben wij dan ook gedaan. We hebben de overnachting geboekt op de website van VVV Texel. Nadat we onze tent hadden opgezet, zijn we naar Oude Schild gegaan om daar een lekker visje te eten en het stadje te verkennen.

De tweede dag op Texel zijn we naar de vuurtoren gegaan. We wisten van te voren al dat hij gesloten zo zijn i.v.m. corona, maar we wilden toch even die kant op. We hebben wat rondgewandeld en foto’s gemaakt en daarna zijn we naar de Slufter gegaan.

De derde dag besloten we om al vroeg te vertrekken richting onze tweede bestemming: Giethoorn. Om eerlijk te zijn vonden wij Texel allebei eigenlijk een beetje tegenvallen. Waar dat precies aan lag kan ik niet goed beschrijven, maar dat was gewoon het gevoel dat we beiden hadden. Of zou het misschien komen door de mooie plaatjes die we hadden gezien van de plekken die we nog zouden gaan bezoeken?

Dag 3 t/m 4 : Giethoorn

Via de Afsluitdijk reden we, met een korte stop in Sneek, richting Giethoorn. Na het opzetten van de tent huurden we meteen een fiets om richting de kanalen te gaan waar we vervolgens een bootje huurden. We huurden ons bootje bij Smit en zijn heerlijk een paar uurtjes gaan varen. Na het varen fietsten we weer terug naar de camping waar we de dag afsloten met een heerlijke barbecue. De volgende ochtend was het tijd om de grens over te gaan naar Duitsland.. Giethoorn vonden we alle twee trouwens wel echt geweldig en we zouden hier graag nog een keer naartoe gaan.

Lees ook: Een dagje uit in eigen land: Varen in Giethoorn!

Dag 4 t/m 6: Koblenz

Op dag 4 vertrokken we dus richting Duitsland. We wilden graag naar Blaubeuren, maar omdat we niet in één keer door wilden rijden maakten we een tussenstop in Koblenz. Koblenz is een super leuke stad aan de Moezel en de Rijn. De stad heef een interessante geschiedenis en is echt de moeite waard om een keer te bezoeken.

Lees ook: Stedentrip Koblenz: 5 tips!

Voordat we naar Blaubeuren vertrokken maakten we eerst nog even een tussenstop bij Burg Eltz. Een super goed onderhouden kasteel gelegen in de plaats Wierschem.

Dag 6 t/m 7: Blaubeuren

Blaubeuren, het dorpje met de prachtige, bijna onwerkelijke blauwe bron: Blautopf. In dit dorpje sliepen we in een hotel, omdat we best laat aankwamen en geen zin hadden om de tent op te zetten en de volgende dag weer af te breken. Naast de Blautopf kun je er ook een klooster en mooie vakwerkhuizen bewonderen.

Dag 7 t/m 8: Schwangau & Grainau

Eindelijk was het dan zover. Ik had op Instagram veel foto’s voorbij zien komen van de Eibsee en ik moest en zou hier hoe dan ook naartoe gaan. Voordat we naar de Eibsee gingen hebben we eerst de Weißensee en de Alpsee bezocht. Helaas regende het toen wij bij de Weißensee waren, maar dat nam niet weg dat het er echt prachtig was. We sliepen op camping Bannwaldsee in Schwangau. De volgende ochend gingen we eerst naar de Alpsee en daarna via Oostenrijk naar de Eibsee. Gelukkig was het toen wel prachtig weer.

Weißensee

Alpsee

Eibsee

Dag 8 t/m 11: Konstanz

Na de Eibsee vertrokken we richting de Bodensee waar we een camping uitkozen in Konstanz. Wij verbleven hier 3 nachten op camping Fliesshorn. Een super leuke camping met een eigen strandje. Echt een aanrader.

Op dag 11 reden we ´s ochtend vroeg al weg om richting het Zwarte Woud te vertrekken. In het Zwarte Woud hebben we de watervallen van Triberg bezocht. Dit zijn de hoogste watervallen van Duitsland.

Dag 11 t/m 12: Straatsburg

De laatste bestemming van onze reis was Straatsburg in Frankrijk. Omdat we een beetje moe waren van het vele rijden en het opzetten en afbreken van onze tent besloten we om weer lekker in een hotel te overnachten en namen we het toeristentreintje om alle hoogtepunten van de stad te zien.

Straatsburg is een prachtige stad me een lange geschiedenis en is zeker de moeite waard om te bezoeken. We sloten de dag af me een heerlijk diner om vervolgens de volgende ochtend weer naar huis te rijden.

Ik heb heel erg genoten van onze reis. Ik wist van te voren niet dat Duitsland zo mooi was.

Welk land heeft jou positief verrast?

*Dit artikel bevat affiliate links