Het is ondertussen alweer een tijdje geleden dat Mehtap en ik naar Marokko zijn geweest, maar hier is nu dan eindelijk het reisverslag van onze roadtrip door Marokko. We begonnen onze roadtrip in Marrakech waar we vervolgens een auto huurden om onze weg te vervolgen naar Merzouga. Vanuit Merzouga zijn we via Ouzoud weer terug gegereden naar Marrakech. En dat allemaal binnen 1 week.

Reisverslag: roadtrip Marokko

Laat ik bij het begin beginnen.. Ik was in januari jarig en omdat ik het reizen zo miste besloot Mehtap mij mee te nemen op reis. Uiteraard had ik wel zelf de bestemming uitgekozen 😉 Ik koos dus voor Marrakech. Een keuze waar Mehtap in eerste instantie niet helemaal achter stond, maar hé het was mijn verjaardag dus dan doen we wat ik wil toch?

Na een tijdje zoeken op internet vonden we goedkope tickets voor een weekje Marrakech, maar omdat een weekje mij toch net iets te veel leek voor alleen Marrakech, ging ik opzoek naar dingen die je in de buurt kunt doen. Uiteindelijk kwam ik op het fantastiche idee om een roadtrip te maken naar Merzouga (de Sahara) , want dit lag tenslotte maar op 11 uur rijden van Marrakech. Best te doen toch?

Dag 1 t/m 3: Marrakech

Na een vlucht van ongeveer 4 uurtjes kwamen we aan op het vliegveld van Marrakech. Omdat we alleen maar handbagage bij ons hadden ging alles vrij snel en konden we meteen naar buiten om een taxi te pakken naar ons hotel. We hadden ons hotel in Marrakech voor de eerste paar dagen al vastgelegd. We zouden in eerste instantie 3 nachten in Marrakech verblijven, maar dit werden er uiteindelijk 2. Je komt er zo achter waarom 😉

Aangekomen in het hotel, hebben we de spullen in de kamer gezet en zijn we er gelijk op uitgetrokken en pakten we de bus richting het Djemaa en Fna plein. Op het plein aangekomen, kwamen de kruidige geuren, de felle kleurtjes en de iets wat opdringerige verkopers je al tegemoet. Ik keek mijn ogen uit, maar Mehtap werd steeds stiller en stiller.. We zijn daarom eerst even een theetje gaan drinken op een rooftop bar om bij te komen. Op het terras hadden we een mooi uitzicht over het plein. Zo kon ik dus lekker genieten van alles wat er zich op het plein afspeelde en kon Mehtap even alle indrukken laten bezinken. We hebben toen ook meteen besloten om een dagje eerder uit Marrakech weg te gaan.

In de eerste twee dagen hebben we onder andere de Koutoubia moskee bezocht, het Bahia paleis, het Djemaa el Fna plein en hebben we de souks in de medina afgestruind.

Bahia Paleis: roadtrip Marokko
Bahia Paleis: Marrakech

Dag 3 t/m 5: Met de auto richting de woestijn

Op de derde dag huurden we een auto om onze roadtrip te beginnen richting Merzouga (de Sahara). Het plan was om onderweg nog te stoppen en te overnachten (want we hadden tenslotte een autorit van 11 uur voor de boeg), maar dit verliep toch iets anders. Mehtap had dus een enorme cultuurshock en de dorpjes waar we doorheen reden vond vooral zij er niet echt uitnodigend uitzien. Na wat gekibbel en enkele stops om te plassen later kwamen we na 11 uur uiteindelijk aan in Merzouga. Het komt er dus op neer dat we in één ruk zijn doorgereden van Marrakech naar Merzouga. Aangekomen in Merzouga waren alle twee best moe en besloten om even wat te eten en optijd naar bed te gaan.

De volgende ochtend gingen we na het ontbij meteen opzoek naar leuke excursies. Mehtap wilde absoluut niet op een kameel/dromedaris (wat is het eigenlijk?) rijden. Ik stond er opzich nog wel voor open, maar achteraf ben ik blij dat ik het niet gedaan heb. Uiteindelijk kozen we voor een jeeptour met privé chauffeur. Onze privé chauffeur Mohammed heeft ons de mooiste plekjes laten zien en heeft ons een hoop informatie gegeven over de omgeving.

Uiteindelijk zijn we ‘savonds ook zelf de woestijn nog even in egaan om wat foto’s te schieten. En zeg nou zelf, dit is toch prachtig?

Erg Chebbi: roadtrip Marokko
Erg Chebbi

Na de wandeling door de woestijn besloten we naar bed te gaan, want de volgende ochtend stond ons de terugreis naar Marrakech alweer te wachten. Dit keer wilden we onderweg wel écht wat zien en besloten we om via Ouzoud terug te gaan naar Marrakech.

Dag 5 t/m 7: Terug naar Marrakech met tussenstop in Ouzoud

’s Ochtends vroeg vertrokken we uit Merzouga richting Ouzoud om daar de watervallen te zien. Eenmaal aangekomen in Ouzoud stonden er allemaal mannetjes die je wel even wilden helpen aan een hotel of die je naar de waterval wilden brengen. Wij hebben dit aanbod afgeslagen en zijn zelf opzoek gegaan naar een hotel. We zijn op ons gemak even wat gaan eten en zijn wederom weer lekker optijd naar bed gegaan, want na een rit van 9 á 10 uur waren we best wel (weer) moe…

De volgend ochtend zijn we vroeg opgestaan en na een heerlijk Marokkaans ontbijtje zijn we zelf naar de waterval toe gelopen. Het was nog best vroeg en toen we beneden aan kwamen waren wij de enige die daar waren (op wat aapjes na).

Watervallen Ouzoud: roadtrip Marokko
Watervallen Ouzoud

Vanuit Ouzoud zijn we uiteindelijk weer terug gereden naar Marrakech waar we nog 2 nachten in een hotel met zwembad zijn verbleven. Het was tenslotte 30 graden en na een aantal dagen vol spanning vond ik dat vooral Mehtap dit wel verdiende, haha. Na deze twee dagen was het (helaas) weer tijd om terug naar Nederland te gaan.

Deze roadtrip in Marokko was onze eerst echte ‘reis’ samen. Hij duurde dan weliswaar maar een weekje, maar het was geen standaar all-in vakantie in Turkije of Spanje. We hebben elkaar tijdens deze week heel goed leren kennen en ondanks dat we zo verschillen, hebben we samen een onvergetelijke reis gemaakt. Voor Mehtap was dit een ‘eens maar nooit meer vakantie’ en van mij mogen er nog wel veel meer van zulke reisjes komen. Ach, verschil moet er zijn toch? De volgende bestemming wordt in ieder geval minder heftig 😉

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!