Veel mensen denken bij een vakantie aan de Costa Brava meteen aan de typische jongeren bestemmingen zoals Lloret en Salou, maar de Costa Brava heeft zoveel meer te bieden. In dit reisverslag vertel ik jullie wat wij allemaal hebben gedaan tijdens onze 5 daagse vakantie aan de Costa Brava en laat ik jullie kennis maken met de andere kant van de Costa Brava.

Dag 1: Aankomst Girona – Costa Brava

Voor een vakantie aan de Costa Brava kiezen veel mensen ervoor om naar Barcelona te vliegen, maar wij kozen ervoor om naar Girona te vliegen. Dit is ook eigenlijk het makkelijkst, omdat dit dichterbij de Costa Brava ligt dan Barcelona. Ik ben zelf al een aantal keren aan de Costa Brava geweest, omdat ik 3 zomers op een hele leuke camping in Pals gewerkt heb. Alle 3 de keren vloog ik naar Barcelona en nam ik vanuit daar de bus richting de camping, maar Girona Airport ligt echt veel gunstiger gelegen. Het vliegveld zelf is wel een stuk kleiner dan die van Barcelona en er is niet zoveel te doen. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met het verschil tussen Amsterdam Airport en Rotterdam Airport.

Foto van de aankomst Girona - Costa Brava Airport
Aankomst Girona – Costa Brava Airport

Voordat we naar Spanje vertrokken, had Mehtap al een auto gehuurd dus toen we aankwamen op het vliegveld gingen we meteen opzoek naar het afhaalpunt van de auto. Dit was best wel even zoeken, want het bedrijf waarbij wij onze auto hadden gehuurd, had geen ophaalpunt op het vliegveld, maar net iets verderop. Gelukkig kwamen we een hele behulpzame mevrouw tegen die net klaar was met werken en ons wel even met de auto af wilde zetten bij het autoverhuurbedrijf. Toen we eindelijk de auto hadden, zijn we meteen doorgereden naar ons hotel in Platja d’aro. We hebben hier nog even wat gegeten en zijn toen lekker naar bed gegaan.

Lees ook: 6 tips voor een vakantie in Platja d’Aro

Dag 2: Omgeving verkennen en feesten

We begonnen de dag met een goed ontbijt in het hotel en daarna zijn we meteen met de auto op pad gegaan. Ik kon namelijk niet wachten om Mehtap al het moois van de Costa Brava te laten zien. We zijn onder andere naar Calella de Palafrugell, Llafranc, Cala d’Aigua Xelida en Tamariu geweest.

Cala d'Aigua Xelida, Costa Brava
Cala d’Aigua Xelida

Na heel wat baaitjes te hebben bezocht en aardig wat gewandeld te hebben, besloten we rond een uur of 5 om terug te gaan naar het hotel om ons om te kleden en alvast wat te gaan eten. ’s Avonds was het namelijk tijd voor een feestje Begur: Fira d’Indians. Dit feest staat in het teken van de relatie tussen Cuba en Begur. In de 19e eeuw vertrokken er veel mensen vanuit Begur naar Cuba om daar te gaan wonen. Toen deze mensen terugkeerden naar Begur lieten zij grote huizen bouwen die nog steeds de straten van Begur sieren.

Voordat we naar het feest gingen, zijn we eerst even naar de camping gereden waar ik gewerkt heb en vanuit daar zijn we met nog 3 jongens naar Begur gereden. In Begur kwamen we ook Ana nog tegen, een collega van de camping. We hebben met z’n alle echt een super leuke avond gehad. Als je het eerste weekend van september op vakantie bent aan de Costa Brava raad ik je echt aan om dit feest mee te pakken.

Fira d'Indians Begur
Fira d’Indians Begur

Dag 3: Relax dagje aan het strand

De dag begon weer met een lekker ontbijtje in het hotel en daarna zijn we meteen naar het strand gereden. Dit keer kozen we voor een strandje heel dichtbij het hotel: s’Agaró. We hebben hier heerlijk genoten van de zon en een duik genomen in de zee. ’s Middags hebben we even ergens wat gegeten en daarna zijn we weer terug gereden om weer even te liggen en te zwemmen. Lekker relax dagje dus.

s'Agaro, Costa Brava
s’Agaro

We sloten de dag af met een bezoek aan Calella de Palafrugell, mijn favoriete dorpje van de Costa Brava. We hebben hier even rondgewandeld, een ijsje gegeten en wat mooie foto’s gemaakt.

Foto van ons in Calella de Palafrugell, Costa Brava
Calella de Palafrugell

Dag 4: Wandelen langs de mooiste baaitjes van de Costa Brava

Op dag 4 hebben we veel gewandeld en veel mooie baaitjes gezien. Als je van wandelen houdt en mooie stranden wilt zien dan is de Costa Brava echt de perfecte bestemming. Overal vind je namelijk mooie wandelroutes langs de kust. Wij zijn onder andere naar Aiguafreda, Sa Tuna, Aiguablava, en el Golfet geweest en hebben daar een deel van de wandelroute afgelegd.

Sa Tuna, Costa Brava
Sa Tuna

We hebben onze laatste avond aan de Costa Brava afgesloten met een heerlijke steak van 600 gram!! bij the Original Stekahouse Platja d’Aro. Dit restaurant is echt een aanrader als je van een lekker stukje vlees houdt.

the Original Stekahouse Platja d'Aro, Costa Brava
the Original Stekahouse Platja d’Aro

Dag 5: Tijd om naar huis te gaan..

Toen we wakker werden, bekroop mij een gevoel van verdriet en teleurstelling.. Niet alleen omdat we’zo’n fantastische vakantie hadden gehad en vandaag weer naar huis moesten, maar ook omdat ik het gordijn opensloeg en zag dat het regende en koud was 🙁 We wilden op onze laatste dag eigenlijk nog even wat dorpjes bezichtigen, omdat onze vlucht pas om 9 uur ’s avonds zou vertrekken, maar helaas is dit vanwege het weer niet door gegaan.

Uitzicht vanuit onze hotelkamer
Uitzicht vanuit onze hotelkamer

We hebben ons lekker warm aangekleed en zijn toen eerst weer even naar de camping gereden om nog wat mensen te zien. Daarna zijn we naar een shopping centre in Girona gereden. Het shopping centre was alleen niet echt een succes en omdat het opgehouden was met regenen besloten we om de stad van Girona te gaan verkennen.

Girona

Girona is een super mooie stad met oude stadsmuren, ookwel Muralles genoemd. De oudste delen van de stadsmuur stammen uit de vierde en de vijfde eeuw na Christus. We hebben helaas maar een klein deel van de stadsmuren bewandeld, want het begon namelijk wéér te regenen. Omdat we niet nat in het vliegtuig wilden zitten, besloten we om even ergens wat te drinken en om optijd richting het vliegveld te gaan.

Stadsmuren Girona, Costa Brava
Stadsmuren Girona

Allereerst hebben we de auto netjes ingeleverd en daarna zijn we door het autoverhuurbedrijf met een transfer naar het vliegveld gebracht waar we erachter kwamen dat we 20 minuten vertraging hadden. Toen we eenmaal het vliegtuig in mochten, hebben we 2 uur stil gestaan aan de grond, omdat het vliegtuig niet mocht vetrekken door een defecte rem. Na die 2 uur mochten we eindelijk het vliegtuig uit en werd ons verteld dat we de volgende dag pas zouden vertrekken naar Rotterdam en dat we dus nog een nachtje moesten overnachten in Girona op kosten van Transavia. Nog 2 uur later waren we eindelijk in ons hotel en konden we lekker gaan slapen.

Dag 6: Nu eindelijk echt naar huis

Na een kort nachtje zijn we eerst lekker gaan ontbijten in het hotel. Daarna zijn we naar de receptie gelopen om te vragen of zij meer informatie hadden, maar niemand wist hoelaat we weer opgehaald zouden worden en zouden vertrekken. Zo’n extra dagje lijkt leuk, maar het regende nog steeds en konden verder geen kant op dus ik had liever gewoon al thuis geweest. De informatie die Transavia ons gaf, klopte ook niet helemaal en de communicatie was best wel heel erg slecht, maar uiteindelijk kregen we bericht dat we om 16:00 uur zouden vliegen (19 uur later dan dat eigenlijk de bedoeling was).

Uitzicht vanuit het vliegtuig van Transavia

We hebben echt een super leuke vakantie gehad aan de Costa Brava waarin we veel gezien en gedaan hebben. De vertraging aan het eind van onze vakantie was niet zo leuk, maar uiteindelijk heeft Transavia alles netjes opgelost. Het hotel en het onbijt waren op kosten van Transavia, de extra kosten die we gemaakt hebben kunnen we terug krijgen via de verzekering, alle drankjes en hapjes aan boord van de terugreis waren gratis en…. we krijgen €250 per persoon terug ter compensatie. Mooi bedrag voor een stedentripje 😉

*Dit artikel bevat affiliate links