De Belgische Ardennen; een prachtig stukje natuur op maar enkele uurtjes rijden van Nederland. Mehtap en ik hadden al een tijdje het idee om hier een keer naartoe te rijden, maar het kwam er steeds maar niet van. Tot afgelopen weekend toen we besloten om hier even 2 dagen heerlijk te genieten. In dit reisverslag neem ik jullie mee naar ons weekendje in de Belgische Ardennen!

Kasteel Reinhardstein

Zaterdagmorgen zijn wij vanuit Nederland rechtstreeks naar Kasteel Reinhardstein in de Belgische Ardennen gereden. Kasteel Reinhardstein ligt in het plaatsje Oviat en is naar mijn mening zeker de moeite waard om te bezoeken. Niet alleen het kasteel is mooi, maar ook het gebied eromheen. Je vindt hier namelijk mooie wandelpaden met watervalletjes en een stuwmeer.

Kasteel Reinhardstein, Belgische Ardennen
Kasteel Reinhardstein

Verviers

Na het bezoek aan het kasteel zijn we doorgereden naar Verviers waar we de nacht door zouden brengen. Verviers is een oude industriestad in de Belgische Ardennen en staat bekend om haar fonteinen. Ik moet eerlijk zeggen dat dit stadje mij niet echt trok en dat ik blij was dat we de volgende ochtend weer op pad gingen.

Verviers, Belgische Ardennen
Veviers

Durbuy

Ik had al een hoop gelezen over Durbuy en was erg nieuwsgierig geworden naar dit kleinste dorpje van de Ardennen. Zondagochtend na het ontbijt zijn we dan ook meteen naar Durbuy gereden. De weg er naartoe was prachtig en Durbuy zelf trouwens ook. Het voelde zelfs een beetje sprookjesachtig.

Durbuy, Belgische Ardennen
Durbuy

Wij hebben enorm genoten van ons weekendje in de Belgische Ardennen, maar voor het mooie was het eigenlijk net iets te kort. Er is nog zoveel te zien en te ontdekken dat we binnekort maar weer eens terug moeten gaan!