Afrika

Reizen in Afrika

Afrika is na Azië het grootste continent op aarde. Afrika kent veel contrasten. Zo is Noord-Afrika bijvoorbeeld gericht op de Arabische cultuur van het Midden-Oosten, terwijl de overige delen van Afrika een heel andere cultuur hebben. De klimaten in Afrika lopen ook erg uiteen. Wist je trouwens dat je in Afrika de grootste woestijn ter wereld vindt? Dit is de Sahara. Deze woestijn neemt ruim een derde van het content in belsag. Ben jij er klaar voor om te reizen in Afrika?

Praktische informatie Afrika

  • Aantal landen: Afrika telt 54 landen.
  • Klimaat: Verschilt per land. Op de website van Klimaatinfo kun je de verschillende klimaten per land terugvinden.
  • Valuta: De valuta in Afrika verschilt per land.
  • Reistijd: De reistijd verschilt per land. Zo vlieg je in bijvoorbeeld 3 uur en 35 minuten al naar Marrakech en in 11 uur en 15 minuten naar Zuid-Afrika.
  • Visum: Verschilt per land. Er zijn landen in Afrika waarvoor je géén visum nodig hebt, er zijn landen waarvoor je wél een visum nodig hebt en er zijn landen waarvoor je een visum on arrival krijgt.

Vliegtickets Afrika

Vliegtickets voor Afrika boek je heel makkelijk op Vluchtboeken.nl.

Reisaanbieders voor reizen in Afrika

Plekken die ik heb ontdekt in Afrika

Het enige land dat ik tot nu toe ontdekt heb in Afrika is Marokko, maar binnen Marokko heb ik wel een aantal verschillende toffe plekken ontdekt. Je vindt de artikelen die ik over deze plek geschreven heb hieronder terug.

MAROKKO