Europa

Reizen in Europa

Europa is in vergelijking met de andere continenten een vrij klein. De Europese landen verschillen onderling echter wel veel van elkaar en dit maakt reizen in Europa dan ook heel veelzijdig. Je vindt in Europa onder andere prachtige bergen, kraakheldere zeeën, toffe steden maar ook pittoreske dorpjes. Dit alles maakt Europa tot dé perfecte bestemming voor een leuke stedentrip, een heerlijke zonvakantie of een te gekke roadtrip.

Praktische informatie Europa

  • Aantal landen: Europa telt 51 landen waarvan er 27 lid zijn van de Europese Unie.
  • Klimaat: Europa kent verschillende klimaten die uiteenlopen van een subtropisch klimaat tot een poolklimaat. Op de website van Klimaatinfo kun je de verschillende klimaten per land terugvinden.
  • Valuta: In bijna heel Europa wordt er betaald met de Euro. Behalve in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Zweden. Zij hebben hun eigen munt.
  • Reistijd: De beste reistijd in Europa verschilt per land (en uiteraard het doel van je reis 😉 ), maar over het algemeen kan gesteld worden dat de zomerperiode de beste reistijd is.
  • Visum: Voor reisjes binnen de Europese Unie heb je als Nederlander geen visum nodig. Voor een aantal andere landen binnen Europa heb je wel een visum nodig.

Vliegtickets Europa

Voor vliegtickets binnen Europa raad ik je Transavia aan. Zij bieden goedekope tickets aan naar ruim 100 verschillende bestemmingen binnen Europa. De thuishavens van Transavia zijn Eindhoven en Rotterdam, maar ze vliegen ook vanaf Amsterdam en Groningen.

Reisaanbieders van reizen in Europa

Plekken die ik heb ontdekt in Europa

Ik heb al een hoop gave plekken in Europa ontdekt. De artikelen die ik geschreven heb over deze plekken vind je hieronder geordend per land terug.

BELGIËDUITSLANDNEDERLANDSPANJE