Afrika

Reizen in Afrika

Het continent Afrika is na Azië het grootste continent op aarde. Afrika kent veel contrasten. Zo is Noord-Afrika bijvoorbeeld gericht op de Arabische cultuur van het Midden-Oosten, terwijl de overige delen van Afrika een heel andere cultuur hebben. De klimaten in Afrika lopen ook erg uiteen. Wist je trouwens dat je in Afrika de grootste woestijn ter wereld vindt? Ben jij er klaar voor om te reizen in Afrika?

Praktische informatie Afrika.

  • Aantal landen: Afrika telt 54 landen.
  • Klimaat: Verschilt per land. Op de website van Klimaatinfo kun je de verschillende klimaten per land terugvinden.
  • Valuta: De valuta in Afrika verschilt per land.
  • Reistijd: De reistijd verschilt per land. Zo vlieg je in bijvoorbeeld 3 uur en 35 minuten al naar Marrakech en in 11 uur en 15 minuten naar Zuid-Afrika.
  • Visum: Verschilt per land. Er zijn landen in Afrika waarvoor je géén visum nodig hebt, er zijn landen waarvoor je wél een visum nodig hebt en er zijn landen waarvoor je een visum on arrival krijgt.

Vliegtickets Afrika.

Wil je zelf je reis regelen en zelf vliegtickets en een hotel boeken? Vliegtickets voor Afrika boek je heel makkelijk op Cheaptickets.nl. Voor de leukste hotels raad ik Booking.com aan.

Reisaanbieders voor reizen in Afrika

Wil je onbezorgd op reis naar Afrika? Dan kan ik je aanraden om bij de volgende reisaanbieders een kijkje te nemen. Je vind hier groepsreizen Afrika, maar ook individuele rondreizen Afrika.

Inspiratie voor reizen in Afrika.

Het enige land dat ik tot nu toe ontdekt heb in Afrika is Marokko, maar binnen Marokko heb ik wel een aantal verschillende toffe plekken ontdekt. Je vindt de artikelen die ik over deze plek geschreven heb hieronder terug.

MAROKKO