Leestijd: 3 minuten.

Een tijdje geleden nam Linda van Fotofabriek contact met mij op met de vraag of ik er voor open stond om een fotoboek te testen. Omdat ik nog heel graag een fotoalbum wilde van de Camino Francés zag ik dit wel zitten en stemde ik hiermee in. In dit artikel lees je mijn persoonlijke ervaring met het maken van een fotoboek bij Fotofabriek.

DIT GA JE LEZEN:
1. Wie is fotofabriek?
2. Aan de slag.
3. Afwachten.
4. Het eindresultaat.
5. Conclusie.

Fotofabriek is een digitale drukkerij die opgericht is in 2008. Naast fotoboeken kun je hier ook terecht voor o.a. wanddecoratie en kaarten. Op de website van Fotofabriek staat dat zij gaan voor gemak, kwaliteit en service. Ik ben benieuw hoe ik dat ga erveraren tijdens mijn fotoboek maken

Het fotoboek dat ik van Fotofabriek mag maken is een A4 hardcover fotoboek. Op het moment dat ik hiermee aan de slag ga, kan ik kiezen uit de online editor en de offline software. Ik kies voor de online editor omdat ik geen zin heb om iets te installeren en ik moet zeggen: de tool werkt super makkelijk. Je kunt heel gemakkelijk foto’s toevoegen en de indeling van de pagina’s veranderen. Het meeste werk zit hem bij mij in de juiste foto’s uitzoeken en de juiste volgorde bepalen. Wanneer ik dit gedaan heb en tevreden ben met het album plaats ik ‘m in het winkelmandje en druk ik op bestellen.

Fotoboek maken Fotofabriek
Online editor Fotofabriek.

Na het bestellen krijg ik meteen een mailtje met het bestelnummer zodat ik de orderstatus van het album in de gaten kan houden. Ook ontvang ik een leuk filmpje in mijn mailbox waarin wordt getoond hoe het fotoboek gemaakt wordt. Nu is het alleen nog afwachten tot het fotoboek binnenkomt.

Na 4 dagen vol spanning te hebben gewacht, valt het fotoalbum op de mat. Het album is goed stevig ingepakt en past gewoon door de brievenbus. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven. Wanneer ik het karton open scheur en de eerste glimp van het boek zie, krijg ik meteen een glimlach op mijn gezicht. Ik vind het echt heel erg tof dat ik deze mooie ervaring vast heb mogelijk leggen in een fotoboek. Hieronder zie je het eindresultaat.

Ik ben echt superblij met het fotoalbum dat ik gemaakt heb bij Fotofabriek. De belofte die zij doen op het gebied van gemak maken ze wat mij betreft helemaal waar. De software werkt namelijk heel gemakkelijk en een fotoalbum is daarom zo in elkaar gezet. Op het gebied van kwaliteit ben ik ook tevreden. Helemaal als je kijkt naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Voor het boek dat ik heb gemaakt (met 44 pagina’s) betaal je namelijk ‘maar’ €41,99. Qua service ben ik ook tevreden met Fotofabriek. Tijdens heel het proces wordt je netjes op de hoogte gehouden van alle stappen.

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.