Rondrijden en zien waar je uitkomt; voor velen op het eerste oogpunt niet weggelegd. Maar in 2020 zijn we allemaal uitgedaagd op het gebied van reizen. Met als eerste de vraag of reizen überhaupt mogelijk zou zijn, maar uiteindelijk meer van ons werd gevraagd rondom het plannen van onze reis.. En onze flexibiliteit daarin. In dit gastblog delen Kelvin en Trix van KenTravel hun ervaring met roadtrippen in de bergen!

Roadtrippen door de bergen

Plannen, dat was voor ons altijd een belangrijke factor voorafgaand aan onze reizen. Hoe groot of hoe klein, we stippelden altijd een globaal plan uit. Dit jaar werden we uitgedaagd om zonder écht plan op reis te gaan, en hoe jammer we (vooral Trix) het vonden om dat stukje voorpret te missen, zo goed beviel het ons om maar ‘gewoon te gaan’. We nemen jullie in deze gastblog graag mee in onze roadtrip van ruim een week door het zuiden van Duitsland, Oostenrijk en de Italiaanse Dolomieten.

Duitsland

We starten onze roadtrip vanuit Arnhem, onze woonplaats. Met onze auto vol met kampeerspullen en vertrekken richting het Schwarzwald in Duitsland. Hier hebben we voor de eerste 3 nachten een camping geboekt met ons opgooitentje. Simonswald is onze eerste stop, een gezellig dorpje en ook een onwijs leuke camping met prachtig uitzicht op de bergen. ’s Avonds zoeken we een leuke wandelroute uit voor de volgende dag.

Een dorpje verderop ligt ons startpunt voor een wandeltocht van 14,5 kilometer door de bergen. Nadat we onze auto geparkeerd hebben, starten we vol goede moed aan onze tocht die volgens het boekje minimaal vijf uur duurt. Al gelijk staat ons een klim te wachten met uiteindelijk een uitzicht waar je u tegen zegt. Na een prachtige route door verschillende soorten landschappen en bossen gaan we na ruim negen kilometer weer dalen, en best flink! De kuitspieren waren tot 3 dagen later nog te voelen. Onze ongetrainde benen waren blij dat we na 6 uur de auto weer bereikten. Maar deze tocht was al het moois zeker waard!

Iets verderop ligt het grotere Waldkirch, waar een prachtige ruïne op de berg staat te pronken die zeker een bezoekje waard is. Je kunt hier niet met de auto komen, maar na een kwartier klimmen ben je er lopend. Ook rijden we op deze dag naar het topje van de hoogste berg in deze omgeving: Kandel.

Oostenrijk

We hoopten na deze camping richting de Dolomieten in Italië te gaan, maar onze flexibiliteit werd direct op de proef gesteld; het zou daar namelijk overdag maximaal 5 graden worden met veel neerslag en sneeuw en dat zagen we met ons opgooitentje niet zitten. We besloten om naar Oostenrijk te gaan. Ondanks dat we al redelijk dicht bij de grens waren, waren we genoodzaakt om verder te kijken; in Innsbrück en omgeving gold namelijk code oranje en hoe noordelijker we bleven, hoe slechter het weer. We kwamen uit bij Villach, de Ossiacher See.

Wederom een prachtige omgeving. De bergen zijn hier natuurlijk een stuk hoger, waardoor we met skiliften de berg op konden. Op de toppen was hier al sneeuw gevallen, wat voor september aardig bijzonder bleek. Ook bezochten we een mijn en reden we veel rond met de auto. Het weer verslechterde hier ook, en zo konden we toch de omgeving verkennen. Tussen de wolken door de berg op rijden was heel tof! 

Italië

Na hier een aantal dagen met veel neerslag en kou te hebben gezeten werd het tijd voor een hotel. Omdat de Dolomieten zo hoog op ons verlanglijstje stond, gingen we die kant op. In de buurt van Sexten (net over de grens vanuit Oostenrijk) vonden we een prachtig hotel, wederom uitzicht op de bergen. Op 30 minuten van Lago di Braies was dit natuurlijk een niet te missen hoogtepunt. Want wauw, wat is het daar magisch. Dat laagje sneeuw dat in Oostenrijk gevallen was, was er ook in Italië. Dat maakte dat magische gevoel echt compleet. Het is sowieso fantastisch om in de Dolomieten ‘gewoon’ rond te rijden. Wederom gingen we hier ook met een skilift omhoog, met een mooie wandelroute en uitzicht.  

Roadtrippen door de bergen Italië

Duitsland

Het was tijd om ons hotel weer te verlaten, maar waar we precies naartoe wilden was nog een raadsel. We hadden zoveel gezien in die week en voelden ons onwijs vrij en gelukkig. Het weer zat nog steeds niet mee én in Nederland was er een strenge persconferentie geweest. Dat we onze vakantie af zouden sluiten met een roadtrip Duitsland dat was zeker. Het liefst wilden we in Zuid Duitsland, aan de grens met Oostenrijk, weer een camping opzoeken voor een paar dagen. Maar de voorspelling was dat we zeiknat zouden regenen bij zowel het opzetten als afbreken van de tent.  

We begonnen aan onze terugreis, maar konden het niet laten om even bij Schloss Neuschwanstein een kijkje te nemen. Je weet wel, dat onwijs mooie kasteel waarop Disney ‘het’ kasteel gebaseerd heeft. Eenmaal terug in Nederland waren we blij met ons besluit, het weer bleek nog slechter dan voorspelt. We konden terugkijken op een onwijs mooie week met veel hoogtepunten en prachtige plekken. En het roadtrippen beviel ons tot zover prima!

Roadtrippen door de bergen Duitsland

Over KenTravel

Wij zijn Kelvin en Trix van KenTravel, gek op reizen en fotograferen met als missie om anderen te inspireren. Of dit nu met een leuke blog is, of met onze foto’s als wanddecoratie. We hopen je geïnspireerd te hebben met ons reisverhaal! Trix als fotograaf kon hier haar geluk natuurlijk niet op tijdens deze reis en laat jullie dan ook graag meegenieten met de foto’s die we gemaakt hebben. Mocht je iets van ons willen weten of vragen hebben, schroom niet om ons via Instagram even een berichtje te sturen ?  

Meer inspiratie opdoen voor leuke roadtrips? Lees dan ook: