Wil je ontsnappen aan alle drukte van het party eiland Ibiza en genieten van rust? Ga dan het noorden van Ibiza eens ontdekken. Hier vind je geen massatoerisme en hordes aan feestbeesten, maar enkel rust, natuur en nog meer rust. In dit artikel deel ik 5 tips voor het rustige noorden van Ibiza!

Ontdek het rustige noorden van Ibiza

Om het noorden van Ibiza te ontdekken raad ik je aan om een auto of een scooter te huren en lekker op ontdekking te gaan. Sla hierbij de volgende 5 tips zeker niet over.

1. Mooie stranden en baaitjes

In het noorden van het eiland vind je de meest prachtige stranden en baaitjes. Aanraders zijn (op volgorde van noordwest tot noordoost): Cala Benirràs, Cala Xarraca, Cala Xuclar, S’Arenal Petit (Portinatx), Cala d’en Serra en Cala S’Aigua Blanca.

2. Authentieke dorpjes

Oké, eerlijk is eerlijk, er valt natuurlijk niet te tippen aan Dalt Vila in Ibiza stad, maar wist je dat er in het noorden van het eiland ook een aantal leuke authentieke dorpjes zijn die nog niet zijn overspoeld door massatoerisme? Denk aan Sant Joan de Labritja, Sant Vicent de sa Cala en Sant Carles (hier vind je ook de hippiemarkt las Dalias). Ik raad je aan om hier gewoon lekker door de straatjes de slenteren en een praatje aan te gaan met de lokale bevolking. Houd er wel rekening mee dat de dorpjes heel klein zijn en dat je er zo doorheen bent.

Sant Joan de Labritja: Noord Ibiza
Sant Joan de Labritja.

3. Grotten 

Wat ook leuk is om te doen, is grotten bezoeken. De grot van Es Culleram herbergt het grootste heiligdom op het eiland waar duizenden mensen sinds de oudheid naartoe blijven om de godin Tanit te aanbidden. De grot is tijden het hoogseizoen van dinsdag tot zondag van 10:30 uur tot 13:30 uur geopend en de toegang is gratis. Houd er wel rekening mee dat, ondanks de openingstijden, het hek toch nog weleens gesloten kan blijven en je dus voor een dicht hek staat. Daarnaast is Cueva de las Medusas/Cova des Sants (de kwallengrot) ook een aanrader om te bezoeken. Houd er rekening mee dat de weg naar deze grot best pittig is en dat goede schoenen echt noodzakelijk zijn. Eenmaal in de grot heb je geen mobiel bereik meer. Ik raad je aan om deze route dus niet alleen te doen.

4. Vuurtorens

Wist je dat de hoogste vuurtoren van de Balearen zich op Ibiza bevindt? Faro de Moscarter heeft een lengte van maar liefst 52 meter en is net voorbij de badplaats Portinatx gelegen. Vanaf Playa Porto kun je in een half uurtje een wandeling maken naar de vuurtoren. Een andere vuurtoren in het noorden van Ibiza die zeker de moeite waard is, is faro de Punta Grossa. Deze vuurtoren ligt nabij Cala San Vicente en is eigenlijk meer een ruïne.

5. Yoga en ontspanning

Wil je echt helemaal tot rust komen? Wat dacht je van een yogasessie? Op 3 minuutjes lopen van het eerder genoemde strand van Benirràs vind je Ibiza Yoga. Hier kun je een dagpas kopen voor €40 en deelnemen aan de lessen. De lessen duren 2 uur en zijn zowel voor beginners als voor gevorderden.

HANDIG VOOR JE VAKANTIE OP IBIZA

Hotels op Ibiza
Reisgidsen & Taalgidsen Spaans
Activiteiten & tours op Ibiza
Auto huren Ibiza

Andere plekken in Spanje ontdekken? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.