De markthal in Rotterdam is the place to be voor iedereen die van lekker eten houdt. Wij proberen graag nieuwe plekken uit en dit keer ploffen we neer in Vietnamees restaurant Saigon Càphê in de markthal Rotterdam. In dit artikel neem ik je mee in onze ervaring.

Saigon Càphê markthal Rotterdam

Er zijn al een aantal Vietnamese restaurants in Rotterdam. Laten wij nou gek zijn op Aziatisch eten, daarom was de keuze dan ook niet moeilijk om te kijken waar we gingen lunchen. Bij binnenkomst word je meteen warm verwelkomd. We kregen een knus tafeltje voor twee en ploffen neer. Nadat de medewerker ons vertelt dat ze werken met een QR code gaan we meteen aan de slag. De kaart is erg uitgebreid en er is voor ieder wat wils. Rijstevelrolletjes met softshell crab, noedelsoep, gegrilde eendenborst of tofu en uiteraard hoofdgerechten zoals curry met citroengras en kip of ossenhaas. Kan je geen keuze maken hebben ze ook een special met 2 items. Een main dish en een side dish waaruit je je keuze kunt maken. Je kan je ook uiteraard laten verrassen.

Onze keus:

Wij zien zoveel lekkers op het menu dus een keuze maken is best moeilijk. Je kunt zowel vegan als vlees opties bestellen, maar ook broodjes en fingerfood. Uiteindelijk slagen we er in en gaan we voor Goi Cuon Ga Nuong Salad Roll Grilled Chicken (mondvol letterlijk en figuurlijk), oftewel verse saladerollen met gegrilde kip. Tweede keus werd een Cua Lot Chien oftewel gefrituurde softshell crab. Dit is een unieke ervaring doordat je alles kunt eten, inclusief schaal. Heerlijk met een huisgemaakte vissaus en een limoentje. Derde en tevens laatste keus gaan we voor een Bun Bo Nuong oftewel gegrilde beef & kip loemia’s op een bedje van sla en rijstnoedels. We sluiten het af met een zelfgemaakte aardbeien ijsthee (niet helemaal mijn ding).

Praktische info

  • Website: Saigon Càphê 
  • Adres: Grotemarkt 272, Rotterdam
  • Openingstijden: Elke dag geopend van 10:00 tot 22:00 uur.
  • Telefoonnummer: +31 107668888