Wanneer je op de stranden van Málaga komt, kun je er niet omheen: espetos de sardinas. Deze vers gegrilde sardientjes zijn een echte delicatesse. Alleen het bereiden van de visjes is al een heel spektakel om te zien. Maar nog leuker is natuurlijk om ook sardientjes te eten in Málaga.

Sardientjes eten in Málaga: een heel spektakel

Sardientjes eten in Málaga is iets wat je echt gedaan moet hebben tijdens je stedentrip Málaga. De bereidingswijze van de kleine visjes is een heel spektakel. Wanneer je op het strand aankomt, zal het je meteen opvallen dat er allemaal kleine, met zandgevulde, rokende bootjes staan. Op deze bootjes worden de sardientjes gegrild. Allereerst worden de verse sardientjes door de espetero (de man die de sardientjes bereid) schoongemaakt met water en vervolgens bestrooit hij ze met zout. Daarna worden de sardientjes langs de graat aan een spies geregen en in het zand gezet. Daar worden ze heel langzaam geroosterd naast een brandend vuur. Om het verbranden van de visjes te voorkomen, kunnen de de bootjes met de wind meedraaien.

Sardientjes eten in Málaga

Waar sardientjes eten in Málaga?

Op alle stranden in Málaga kun je espetos de sardinas eten. De prijzen variëren per espetero, maar gemiddeld betaal je zo’n 5 á 6 euro voor de sardientjes. Wil je ze goedkoper? In de wijk El Palo worden al espetos verkocht voor slechts 2 euro. Ik at de sardientjes bij Andrés Maricuchi.

Hoe eet je de sardientjes?

Hoe je de sardientjes het best eet? Gewoon met je handen. Tijdens mijn bezoek aan Málaga zag ik best veel toeristen de sardientjes met mes en vork eten. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, maar het best eet je de sardientjes, net zoals kip, dus met je handen.

Meer lezen over Málaga? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!