Veel mensen denken bij een stedentrip naar Zuid-Spanje aan populaire plaatsen als Malaga en Sevilla, maar wacht dacht je van een stedentrip Almería? Almería is geen grote monumentale stad, maar toch zijn er een aantal interessante bezienswaardigheden. Daarnaast staat Almería ook bekend als Europese stad met de meeste zonuren per jaar. Hoogtijd dus voor een kennismaking met Almería!

Waar ligt Almería?

Almería is een stad en gemeente in Andalusië, in het zuiden van Spanje.

Hoe kom je er?

 • Vliegtuig: Almería heeft een eigen vliegveld. Met Transavia vlieg je hier vanuit Rotterdam rechtstreeks naartoe. Je kunt er ook voor kiezen om naar Malaga te vliegen en vanaf daar met een huurauto naar Almería te rijden.

Vergelijk hier tickets
vliegtickets Almería
vliegtickets Malaga

Tips voor een stedentrip Almería

In dit artikel geef ik je 6 tips voor een stedentrip Almería.

stedentrip Almería

HANDIG VOOR JE REIS NAAR ALMERÍA

Hotels in Almería
Taalgidsen Spaans
Activiteiten & tours in Almería
Auto huren in Almería

1. Alcabaza de Almería

Het hoogtepunt tijdens je stedentrip naar Almería is ongetwijfeld Alcazaba de Almería. Dit is het op één na grootste Arabische fort van Andalusië. De bouw van het fort begon in 955 op bevel van kalief Abd al-Rahman III en eindigde in de elfde eeuw. Vanaf Torre del Omen heb je een prachtig uitzicht over de stad.

 • Prijs: gratis.
 • Openingstijden: 09:00 – 21:00.
stedentrip Almería

2. Muralla de Jayrán

Vanaf het Alcazaba de Almeriá heb je uitzicht op Muralla de Jayrán oftewel de stadsmuren van Almería. De stadsmuren werden in de 11e eeuwe gebouwd om de afgelegen noordelijke en oostelijke delen van de stad te verdedigen. Aan het einde van de muur vind je een groot beeld van Jezus.

3. Plaza de la Constitución

Zoals in elke stad in Spanje, vind je ook in Almería een centraal plein. Het plein in Almería staat bekend onder twee namen. Dit zijn Plaza de la Constitución en Plaza Vieja. Op het plein vind je onder andere het gemeentehuis en enkele winkeltjes.

4. De kathedraal van Almería

De kathedraal van Almería (Spaans: Catedral de la Encarnición de Almería) is een bijzondere kathedraal. Het gebouw heeft namelijk meer iets weg van een vesting dan van een kerk. Dit komt doordat de regio tijdens de bouw veel last had van overvallen van piraten. Het is daarom een lage kathedraal met platte daken. De kathedraal kent een combinatie van Gotische en Renaissance architectuur. Leuk feitje is dat de kathedraal is gebouwd op de plek waar vroeger een moskee stond.

 • Prijs: €6,00
 • Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10: 00 tot 14:30 & 16:00 tot 19:00. zondagen van 15:00 tot 18:00.
stedentrip Almería

5. Chillen op het strand

Almería ligt aan de kust dus een dagje chillen op het strand mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je stedentrip in Almeria. Je vindt er de volgende stranden:

 • Playa de San Miguel
 • Playa de Palmeral
 • Playa de la Térmica
 • Playa de Nueva Almería
 • Playa de las Olas
 • Playa de Costacabana

6. Uitstapjes vanuit Almería

In de omgeving van Almería zijn genoeg leuke dingen te doen. Als je genoeg tijd hebt, raad ik je zeker aan om de Tabernas woestijn en het Natuurpark Cabo de Gata te bezoeken. Zowel de woestijn als het natuurpark liggen op ongeveer 40 km. vanaf de stad Almería. Ook zou je andere mooie steden in Andalusië kunnen bezoeken. De stad Granada ligt op ongeveer 1 uur en 45 minuten rijden en de stad Málaga op 2 uurtjes.

HANDIG VOOR JE REIS NAAR ALMERÍA

Hotels in Almería
Taalgidsen Spaans
Activiteiten & tours in Almería
Auto huren in Almería

Meer plekken in Spanje ontdekken? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.