Dat je voor een stedentrip niet altijd ver weg hoeft te gaan en het vliegtuig hoeft te pakken, bewijzen de 5 steden in dit artikel. Dichtbij huis vind je namelijk tal van leuke steden die de moeite waard zijn om te ontdekken en heel goed te doen zijn met de auto. In dit artikel deel ik 5 verrassende stedentrips dichtbij huis!

5x stedentrips dichtbij huis

De stedentrips die in dit artikel aan bod komen, zijn stedentrips in de volgende landen: België, Duitsland en Frankrijk. De 5 steden liggen op ongeveer 2 en een half uur tot maximaal 6 uur rijden van Rotterdam.

1. Stedentrip Dinant: België

Dinant is een perfecte bestemming voor een stedentrip dichtbij huis. Dinant ligt op ongeveer 2 en een half uur rijden van Rotterdam en wordt gezien als één van de mooiste steden van de Ardennen. Ondanks dat Dinant niet heel groot is, is er in de stad en de omliggende omgeving genoeg te beleven. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de Citadel van Dinant, het uitoefenen van verschillende watersporten en het bezoeken van kastelen. Ook een bezoek aan Durbuy, het kleinste dorpje van de Ardennen, kan natuurlijk niet ontbreken.

  • Afstand vanaf Rotterdam: 234 km.

Stedentrips dichtbij huis: Dinant

2. Stedentrip Keulen: Duitsland

Keulen is een grote Duitse stad in deelstaat Noordrijn-Westfalen. Vanaf Rotterdam is het ongeveer 2 en een half uur rijden naar Keulen. Eén van de populairste bezienswaardigheden van de stad is de Dom, die je al van verre ziet liggen. Verder kun je in Keulen ook heel goed shoppen en is het mogelijk om met een kabelbaan over de Rijn te gaan. Hoe tof is dat?

  • Afstand vanaf Rotterdam: 255 km.

EXCURSIES IN KEULEN

→ Ontdek alles over brouwcultuur tijdens een Brauhaustour en geniet van het lokale bier Kölsch
→ Maak een culinaire wandeling van 3 uur in Südstadt
→ Ga op fietstour met Bajabikes en ontdek de highlights van Keulen!


TIP: Koop de Kölncard en maak gebruik van gratis openbaar vervoer en kortingen op bezienswaardigheden.

3. Stedentrip Koblenz: Duitsland

Het Duitse Koblenz ligt op 3 en een half uur rijden van Rotterdam en daarmee is een prima bestemming voor een weekendje weg. Het is een levendige stad vol historie waar veel te ontdekken is. Denk bijvoorbeeld aan het Deutsche Eck, de plek waar de Moezel en de Rijn samenkomen en fort Ehrenbreitstein. Ook kun je hier heerlijk ronddwalen door middeleeuwse straatjes.

  • Afstand vanaf Rotterdam: 345 km.

Stedentrips dichtbij huis: Koblenz

4. Stedentrip Reims

Als je van Champagne houdt, moet je in het Franse Reims zijn. Reims ligt op iets meer dan 4 uurtjes rijden van Rotterdam en is prima te doen voor een weekendje weg. Naast Champagne staat Reims ook bekend om de Notre-Dame Kathedraal. Verder kun je in Reims erg lekker eten, goed shoppen en leuke activiteiten ondernemen. Daarom is Reims voor mij dan ook één van de leukste steden voor een stedentrips dichtbij huis.

  • Afstand vanaf Rotterdam: 374 km.

Stedentrips dichtbij huis: Reims

EXCURSIES IN REIMS

→ Ontdek de wijnkelders van G.H. Mumm en geniet van een champagneproeverij
→ Ga mee met een exclusieve tour naar Moët et Chandon & Taittinger


TIP: Koop de Reims City Pass en maak gebruik van gratis openbaar vervoer en kortingen op bezienswaardigheden.

5. Stedentrip Straatsburg: Frankrijk

Zoals je waarschijnlijk weet, is Straatsburg de zetel van de Raad van Europa. Maar wist je ook dat deze stad niet alleen populair is bij politici, maar ook bij mensen die houden van een weekendje weg? Om in Straatsburg te komen, moet je iets langer rijden dan naar de andere steden. Vanaf Rotterdam doe je er namelijk 6 uurtjes over om in Straatsburg te komen. De stad Straatsburg, of Strasbourg, ligt in het noordoosten van Frankrijk tegen de grens met Duitsland. Je vindt hier daarom zowel Franse als Duitse invloeden terug.

  • Afstand vanaf Rotterdam: 572 km.

EXCURSIES STRAATSBURG

→ Ga met met een anderhalf uur durende Segwaytour met gids en ontdek Straatsburg

TIP: Koop de Straatsburg stadspas en krijg korting op bezienswaardigheden en maak een boottocht.

Meer leuke steden ontdekken? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!