Ben je gek op street art? Dan is het STRAAT Museum in Amsterdam een echte must visit. Dit museum met maar liefst 150 kunstwerken is het grootste Street Art Museum ter wereld en bevindt zich op het NDSM-werf in Amsterdam Noord.

STRAAT museum Amsterdam

Het STRAAT museum bevindt zich in een vroegere scheepsloods van 8.000 vierkante meter. In de loods hangt een verzameling van meer dan 150 kunstwerken die gemaakt is door kunstenaars van over de hele de wereld. Alle kunstenaars zijn speciaal naar Amsterdam gekomen om in de loods zelf hun kunstwerk te kunnen maken. Het eerste kunstwerk dat je tegenkomt, bevindt zich aan de buitenkant van de loods. Op de buitenmuur van het pand vind je namelijk een kleurrijke muurschildering van Anne Frank van 240 vierkante meter groot. De muurschildering is gemaakt door de Braziliaanse kunstenaar Kobra.

Koop hier alvast je tickets
→  tickets STRAAT museum

STRAAT museum Amsterdam

Kunst gegroepeerd op thema

De kunstwerken in het STRAAT museum zijn gegroepeerd op de volgende 5 thema: persoonlijk, esthetisch, verbonden, bewust en empatisch. De tentoonstelling in de loods stelt als het ware een soort dorp voor met verschillende pleinen en straten waarbij je kennis maakt met street art vanuit heel de wereld. Bij elk kunstwerk hangt een bordje met wat exta informatie.

STRAAT museum Amsterdam
STRAAT museum Amsterdam

STRAAT Café

Zin in een hapje en een drankje? Dat kan in het STRAAT Café. Vanaf het café heb je een mooi uitzicht op de street art.

STRAAT museum Amsterdam

Praktische informatie

  • Officiële website: www.straatmuseum.nl
  • Adres: NDSM-Plein, 1033 WC Amsterdam
  • Openingstijden: woensdag t/m zondag van 10.00 tot 18.00.
  • Prijs: €17,50. Tickets koop je hier.
  • Parkeren: Op het NDSM zijn voldoende betaalde parkeerplekken te vinden. Een uur parkeren kost zo’n €1,40.

Meer lezen over street art? Lees dan ook: