De Afrikaanderwijk in Rotterdam staat vooral bekend om de weekelijkse markt op woensdag en zaterdag, maar wist je dat er ook prachtige street art te vinden is? In dit artikel vertel ik je alles over de toffe street art in de Afrikaanderwijk in Rotterdam!

Street art Afrikaanderwijk Rotterdam

De Afrikaanderwijk is een oude arbeiderswijk in het Rotterdamse stadsdeel Feijenoord. In 2018 besloot de gemeente om de buurt te slopen, maar veel buurtbewoners waren het hier niet mee eens. Sommige vertrokken en andere organiseerden protestmarsen. Dit alles heeft geleid tot veel verlaten panden en dichtgetimmerde huizen. Om de buurt weer wat op te vrolijken hebben verschillende street art artiesten muurschilderingen aangebracht en die mural zijn Mehtap en ik vorige week gaan bekijken! Dit keer baseerden wij onze street art tour niet op een bestaande uitgestippelde route, maar zijn we gewoon begonnen op de plek waar we onze auto parkeerden. Tijdens het wandelen door de Afrikaanderwijk kwamen we vanzelf alle muurschilderingen tegen.

‘Fruit bats’ door Nina Valkhoff

De eerste muurschuldering die wij tegenkwamen was ‘Fruit bats’ van Nina Valkhoff. Nina is een illustrator en muralist uit Rotterdam. Deze mooie muurschildering is te vinden in De La Reystraat.

‘Pinokkio’ door Super A

Deze gave mural is gemaakt door Stefan Thelen a.k.a. Super A en is te vinden aan de Hilledijk. Vanaf hier liepen we door de speeltuin richting het tunneltje.

Street art Afrikaanderwijk Rotterdam

Werk van Naomi King

Aan beide muren van het tunneltje zijn muurschilderingen te vinden Naomi King. Naomi laat in de tunnel het konijnenhol zien waar Alice in Wonderland doorheen tuimelde. 

POW! WOW! door Klaas Lageweg

Deze mooie paauw is gemaakt door Klaas Lageweg. Klaas Lageweg maakt als beeldend kunstenaar muurschilderingen en schilderijen. Je vindt deze muurschildering in De La Reystraat.

Street art Afrikaanderwijk Rotterdam

Werk van Danny Rumbl 

Dit werk in de Christiaan de Wetstraat is gemaakt door Danny Rumbl. Tijdens een bezoek aan Dordrecht een aantal weken geleden hebben wij ook een aantal toffe muurschilderingen van hem gezien.

Street art Afrikaanderwijk Rotterdam

Werk van Didier Jaba Mathieu

Deze mural is van Didier Jaba Mathieu en is te vinden in de Christiaan de Wetstraat.

Street art Afrikaanderwijk

‘Visuele overkill’ door Said Kinos

Said Kinos is een kunstenaar die woont en werkt in Rotterdam. In zijn werk laat hij de manier waarop mensen met elkaar communiceren zien. Eén van de belangrijkste inspiratiebronnen voor zijn werken is dan ook communicatie via taal, symbolen en (sociale) media.

Street art Afrikaanderwijk Rotterdam

Werk van Dourone Fabio Lopez Gonzalo

De laatste muurschildering die wij zagen was dit prachtige werk van de Spaanse Dourone Fabio Lopez Gonzalo. Je vindt deze mural in de Retiefstraat.

Street art Afrikaanderwijk

Andere mooie murals in de Afrikaanderwijk

Persoonlijke mening

Ik vond de street art in de Afrikaanderwijk echt super tof. We hebben super mooie muurschilderingen gezien en het was ook heel makkelijk om zonder een route gewoon een rondje door de wijk te lopen. De wijk is niet heel groot dus je komt vanzelf alle muurschilderingen tegen. Ik raad je aan om de Afrikaanderwijk op een woensdag of een zaterdag te bezoeken. Dan kun je de street art meteen combineren met boodschappen doen op de markt 😉

Meer street art ontdekken? Lees dan ook:

Nederland

Buitenland

Meer lezen over Rotterdam? Lees dan:

*Dit artikel bevat affiliate links