Den Haag zit vol met street art. De meeste liefhebbers zullen voornamelijk in het centrum op zoek gaan naar muurschilderingen, maar ook in de buitenwijken is er genoeg moois te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een street art tour door de wijk Binckhorst? Deze wijk is misschien niet zo bekend als andere wijken in Den Haag, maar als je van street art houdt, moet je hier zeker even een keer een kijkje nemen!

Street art route Binckhorst in Den Haag

Een aantal weken geleden hadden Mehtap en ik zin om weer eens een street art route te doen. We kozen voor de Binckhorst street art route in Den Haag. De wijk Binckhorst bevindt zich vlakbij de Haagse binnenstad. Vroeger vond je hier alleen industrie en bedrijven, maar sinds 2009 staan er ook huizen en is de wijk omgetoverd tot een creatieve hotspot. Je vindt er onder andere kunst op muren, gebouwen en pilaren.

Binckhorst street art

De mooiste street art van de Binckhorst

In dit artikel zet ik onze favoriete muurschilderingen van de wijk de Binckhorst op een rijtje.

Flying Lady Wall’ door Sophia, Page33, Dünya en Marilou

De eerst muurschildering die wij tegenkwamen tijdens ons rondje street art in de Binckhorst was Flying Lady. Deze mural is gemaakt door vier vrouwen en is maar liest 12 meter lang. Bij met maken van dit werk moesten de dames rekeninghouden met 3 verschillende wensen. De Fokker Terminal wilde namelijk iets met vliegen (flying), Art The Hague had dat jaar als thema ‘Vrouw in de kunst’ (lady) en Skatepark Sweatshop, van wie de muur is (wall).

Binckhorst street art: Flying Lady

Planet Binck door Ringo Mollinger, Erwin Verkade, Serge Kortenbroek en Sogo Show

Bij het parkeerterrein van de Fokker Terminal en de Sweatshop vind je dit 50 meter lang werk: Planet Binck. Aan deze muurschildering hebben drie kunstenaars gewerkt. Het thema van de muur is de toekomst van de Binckhorst.

Binckhorst street art: planet Binck

Ellen Page door Collin van der Sluijs & Super-A

Deze gave muurschildering van de Canadese actrice Ellen Page is gemaakt om de serie The Umbrella Academy te promoten. Super gaaf dat Netflix er voor koos om op deze manier te promoten in plaats van een reclamespandoek!

Binckhorst street art

 ‘Haagse straatkunst naar een hoger niveau getild’ 

Het werk op deze muur is een zelfportet van Hans Mahler, een voormalig gemeenteambtenaar van de stad Den Haag. Mahler heeft zich bij de gemeente jarenlang ingezet voor verschillende streetart-projecten. De dertien verschillende kunstenaars van deze mural maakten dit zelfportret van Mahler als bedankje.

HOTEL TIP
Op zoek naar een hotel in de wijk Binckhorst? Mijn tip is:

The Hague Telefport Hotel

Is dit toch niet helemaal wat je zoekt? Vergelijk hier dan zelf hotels in Den Haag.

Muurschildering op gebouw Leger des heils

Op de muur van het gebouw van het Leger des Heils in de Binkckhorst vind je het werk van Sophia. Zij laat hierin zien waar het Leger des Heils voor staat en wat zij allemaal doen. Zo zie je hieronder bijvoorbeeld een vredesduif en slaapplekken die aangeboden worden. Op een ander stuk van de muur zie je ook Majoor Alida Bosshardt.

Werk door Karski & Beyond

In de Wegstraat vind je deze grote mural van Karski & Beyond. In dit werk laten de kunstenaars elementen uit het verleden en het heden van de wijk Binckhorst zien.

Binckhorst street art

Santa Barbara door Lily Brik

Zoals je op de voorgaande foto hebt kunnen zien, zit er op de hoek een ander grote muurschildering. Dit is een portret van Santa Barbara naar idee van de Spaanse kunstenares Lily Brik.

Nog meer streert art in de Binckhorst Den Haag

Binckhorst street art
Binckhorst street art

Persoonlijke mening over street art in Binckhorst

Mehtap en ik hebben erg genoten van een rondje street art door de Binckhorst. Het leuke is dat je hier veel muurschilderingen op een relatief kleine afstand vindt.

Meer lezen over street art? Lees dan ook:

Nederland

Buitenland