Bij Dordrecht denk je waarschijnlijk niet meteen aan street art, maar toch zit deze stad vol met prachtige muurschilderingen. Sinds de oprichting van Iconoclash eind 2016, wordt de stad namelijk constant verrijkt met kunstwerken. Afgelopen weekend besloten Mehtap en ik om op zoek te gaan naar de mooiste muurschilderingen van Dordrecht en in dit artikel zet ik de mooiste street art van Dordrecht voor je op een rijtje!

Street Art Dordrecht

Wij baseerden onze wandelroute op die van Street Art Tour Dordrecht. Deze street art tour bestaat uit 16 kunstwerken die verspreid liggen door de hele stad. Wij begonnen niet bij de nummer 1 op de lijst, maar bij nummer 3, omdat dit simpelweg beter uitkwam met het parkeren van de auto.

‘(Sub) Merge’ door Bier & Brood

Wij parkeerden onze auto pal tegenover deze mural en startte hier dus onze route. Deze muurschildering vind je op het stadskantoor van Dordrecht en is gemaakt door de kunstformatie Bier & Brood.

Links: ‘Power to the People’ van Johan Moorman. Rechts: werk van Simian Switch

Iets verderop, vlakbij de parkeergarage Spuihaven, kwamen we bij de linker muurschildering terecht. Dit werk heet ‘Power to the People’ en is gemaakt door Johan Moorman. Weer een stukje verder, het bruggetje over richting het centrum kwamen we bij een ander prachtig kunstwerk terecht van Simian Switch. Deze mural is te vinden om de hoek bij het Dolhuis. Wij vonden deze twee werken zo mooi dat we besloten onze statief neer te zetten om foto’s te maken 😉

Werk van van Hedof

Dit werk is gemaakt door van Hedof. Hij deed dit in 2016 vanwege de viering van de mijlpaal, Beeldenstroom Woordenstorm. Dit werk is een vrije interpretatie. De kunstenaar gebruikte de biesbos ter ispiratie.

Street art in Dodrecht

Werk van Danny Rumbl

Deze gave muurschilderingen zijn gemaakt door Danny Rumbl. De murals zijn de eerste in zijn reeks muurschilderingen op Stedin objecten. Ik vond de koolmees persoonlijk erg gaaf, omdat ik zelf een tatoeage van een koolmeesje op mijn arm heb!

‘Not as creepy as I seem’ van Telmo Miel

Dit surrealistische werk ‘Not as creepy as I seem’ is gemaakt door het duo Telmo Miel. Ter inspiratie voor dit kunstwerk hebben zij beelden uit het Dordtse archief gebruikt.

Street art Dordrecht

‘De driekoppige olifant’ van Simian Switch

‘De driekoppige olifant‘ is gemaakt door de eerder genoemde kunstenaar Simian Switch. Je vindt dit werk op de Botgensteiger bij de kruising tussen de Voorstraat en Botgenstraat.

Street art in Dordrecht

‘De fazant’ van Danny Rumbl

Wij sloten onze street art wandeling door Dordrecht af met de mural ‘de Fazant‘. Deze muurschildering is wederom gemaakt door de kunstenaar Danny Rumbl op een Stedin object. Naast een fazant bestaat deze mural ook uit andere ‘accessoires’. Deze zijn gebaseerd op de accessoires gevonden in de oude kunstwerken te vinden in bijvoorbeeld het Dordrechts Museum.

Street art Dordrecht

Persoonlijke mening street art Dordrecht

Ik heb echt super erg genoten van de street art tour door Dordrecht. We hebben tijdens de wandeling niet alleen mooie muurschilderingen gezien, maar ook meteen een stuk van de historische binnenstad. Als je van street art houdt en dit wilt combineren met een leuke stedentrip dan is Dordrecht een echte aanrader!

Meer lezen over street art? Lees dan ook:

Nederland

Buitenland

*Dit artikel bevat affiliate links