Rotterdam zit vol toffe street art. De muurschilderingen en graffiti die op de gebouwen in 010 te vinden zijn, hebben ervoor gezorgd dat buurten opfleuren. Hoe leuk is het om een street art route te volgen door al die kleurrijke buurten? In dit artikel vertel ik je in welke wijken je precies moet zijn om street art te spotten in Rotterdam!

DIT GA JE LEZEN:
1. Street art in Rotterdam: in deze wijken moet je zijn!
1.1 Centrum
1.2 Het Oude Noorden
1.3 Crooswijk
1.4 Afrikaanderwijk
1.5 Feijenoord
1.6 M4H gebied
1.7 Delfshaven
2. Street art tours Rotterdam met Rewriters010

Street art in Rotterdam: in deze wijken moet je zijn!

In verschillende wijken in Rotterdam vind je toffe street art. Welke wijken het best zijn om street art te spotten? Dat vertel ik je hieronder.

1. Centrum

De wijk met de meeste street art van Rotterdam is het Centrum. Om precies te zijn in- en rondom de Witte de Withstraat. Je vindt hier ook veel murals met de tekst ‘Rotterdam make it happen‘. De muurschilderingen met deze tekst zijn gemaakt tijdens de promotiecampagne waarmee Rotterdam zich sinds 2014 op de kaart probeert te zetten. Het leuke is dat de muurschilderingen interactief zijn en je dus zelf onderdeel wordt van de street art.

Street art Rotterdam Centrum

2. Het Oude Noorden

Het Oude Noorden is een levendige Rotterdamse wijk met veel voorzieningen én een aantal mooie muurschilderingen. Mijn favorieten zijn: ‘Madre Tierra‘ gemaakt door Tymon de Laat in de Bergweg & ‘Tropic Thunder‘ gemaakt door Joram Roukes in de Schoterbosstraat. Ook vind je in het Oude Noorden een muurschildering van de legendarische voetballer Coen Moulijn!

3. Crooswijk

Crooswijk is de oudste wijk van Rotterdam. En ook hier vind je veel street art en graffiti. Vooral de ‘Hall of Fame‘ op het Schuttersveld is een erg bekend plekje. Dit is een muur die door iedereen wereldwijd kan worden gereserveerd om er daarna in alle rust je eigen ontwerp op los te laten. Wanneer je street art gaat spotten in Rotterdam Crooswijk houd er dan rekening mee dat sommige muurschilderingen ‘lastig’ te vinden zijn. Een aantal bevindt zich namelijk in portieken en deze zijn niet vrij toegankelijk.

5. Afrikaanderwijk

De Afrikaanderwijk in Rotterdam Zuid is één van mijn favoriete wijken om street art te spotten in Rotterdam. Overal waar je loopt, kom je namelijk wel iets tofs tegen. De Afrikaanderwijk is een oude arbeiderswijk die gesloopt zou worden, maar omdat buurtbewoners het hier niet mee eens waren hebben verschillende street art artiesten de verlaten panden en dichtgetimmerde huizen opgevrolijkt met street art. Eén van mijn favoriete muurschilderingen is onderstaand werk gemaakt door Klaas Lageweg in de La Reystraat.

Street art Afrikaanderwijk Rotterdam

6. Feijenoord

In de wijk Feijenoord zijn mooie grote muurschilderingen te vinden die zijn gemaakt door zowel binnen- als buitenlandse artiesten. Feijenoord ligt net als de Afrikaanderwijk in Rotterdam Zuid. Mijn tip is daarom om beiden wijken met elkaar te combineren.

7. M4H gebied

Het M4H gebied (ook wel Merwe-Vierhavengebied) is een leuke, maar nog vrij onbekende plek om street art te spotten in Rotterdam. Het is een oude stadshaven aan de noordkant van de Maas die omgetoverd is tot nieuw woon- en werkgebied. De eerste Europese editie van het internationale street art festival vond in 2018 plaats in dit gebied en sindsdien vind je er toffe muurschilderingen. Je vindt ze vooral op oude loodsen zoals je op de foto hieronder kunt zien.

8. Delfshaven

In Rotterdam Delfshaven zijn net als in het eerder genoemde M4H gebied nog niet veel muurschilderingen te vinden. Maar de muurschilderingen die er zijn, zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Mijn favoriete mural is ‘Out of the Dark‘ gemaakt door Tymon de Laat in opdracht van Bon Sjans. Mijn tip is om het M4H gebied te combineren met Delfshaven.

Street art M4H gebied

Street art tours Rotterdam met Rewriters010

Alle street art routes die wij gedaan hebben, zijn gebaseerd op de routes van Rewriters010. Zij bieden street art tours aan in verschillende wijken in Rotterdam. De routes zijn te volgen onder begeleiding van een gids of met gebruik van een app. Je kunt de app hier gratis downloaden.

HANDIG VOOR JE BEZOEK AAN ROTTERDAM

Hotels in Rotterdam
Reisgidsen
Activiteiten & tours in Rotterdam
Auto huren

Meer street art ontdekken? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.