Waarschijnlijk denk je bij Istanbul niet meteen aan street art, maar liefhebbers van street art kunnen hier hun hart ophalen. In verschillende wijken in Istanbul vind je namelijk toffe straatkunst. Denk hierbij aan street art, graffiti, maar ook andere vormen zoals een straatje vol gekleurde paraplu’s.

Hier spot je de tofste street art van Istanbul

In dit artikel neem ik je mee naar de 4 tofste wijken om street art te spotten in Istanbul.

1. De wijk Karaköy

In de levendige havenwijk Karaköy vind je op bijna elke straathoek wel street art en graffiti. Je kunt er gewoon op uit trekken zonder plan, want als je een beetje oog hebt voor street art kom je vanzelf wel iets tegen. Één van de meest bekende werken is de Instagram hotspot the Rainbow Stairs. Wil je de regenboogtrappen bezoeken? Deze liggen iets meer aan de buitenrand van de wijk. Je vindt ze op het volgende adres: Pürtelaş Hasan Efendi, Salı Pazarı Ykş. No:2, 34427 Beyoğlu/İstanbul, Turkije.

Hoteltip in de wijk Karaköy
→  hotel Nabu

2. De wijk Galata

In de aangrenzende wijk Galata vind je ook veel mooie muurschilderingen en graffiti. De onderstaande murals vind je in een klein straatje net naast de Galata toren. Adres: Büyük Hendek Cd kule Çukmazı, 34421 Beyoğlu, Turkije. In dit straatje zit ook het Velvet Cafe dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Hoteltip in de wijk Galata
→ Walton hotels Galata

Street art Istanbul: Galata

3. De wijk Balat

Een andere wijk waar je street art kunt spotten in Istanbul is de wijk Balat. Deze wijk is gelegen aan de zuidelijke oever van de Gouden Hoorn. Balat staat vooral bekend als Instagram hotspot door de leuke straatjes met gekleurde parapluutjes en de bekende gekleurde huizen. Maar wie goed kijkt, spot ook street art.

Hoteltip in de wijk Balat
→ Millenium Istanbul Golden Horn

Street art Istanbul: Balat

4. Kadiköy: Aziatische kant

In Kadiköy, de Aziatische kant van Istanbul, is ook veel toffe street art te vinden. Veel toeristen verblijven tijdens een bezoek aan Istanbul aan de Europese kant van de stad, maar het is zeker de moeite waard om ook naar het Aziatische deel van Istanbul te gaan. De makkelijkste manier om er te komen is met een ferry.

Hoteltip Kadiköy
→ DoubleTree by Hilton

Street art Istanbul: Kadiköy

Meer lezen over Turkije? Lees dan ook:

Meer lezen over street art? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links