Houd je van street art? Dan moet je in Málaga zijn! Deze Zuid-Spaanse stad zit namelijk vol met toffe muurschilderingen en graffiti. In dit artikel vertel ik je wat de beste plekken zijn om street art te spotten in Málaga!

Waar street art spotten in Málaga?

De meest bekende wijk in Málaga om street art te spotten is ongetwijfeld de wijk Soho, maar ook in de wijk Lagunillas en in andere delen van de stad vind je veel interessante muurschilderingen en graffiti.

GA METEEN NAAR:
Street art in de wijk Soho.
Street art in de wijk Lagunillas.
Nog meer street art in Málaga.

Street art in de wijk Soho.

Nog niet zo heel lang geleden was de wijk Soho een achterstandswijk in Málaga, maar sinds enkele jaren is hier verandering in gekomen. Mede dankzij het project Málaga Arte Urbano Soho (MAUS), dat doormiddel van straatkunst voor meer kleur in de wijk heeft gezorgd, is Soho nu één van de hipste wijken van de stad. Verschillende (internationale) artiesten hebben de straten van de wijk voorzien van toffe muurschilderingen. Wil je goed voorbereid op pad gaan? Op deze kaart vind je alle muurschilderingen die te vinden zijn in de wijk Soho.

street art Malaga

Street art in de wijk Lagunillas.

In de wijk Lagunillas, net achter Plaza de la Merced, is ook veel toffe street art te vinden. Van oudsher is ook deze wijk een achterstandswijk. Ik moet eerlijk bekennen dat is ook nog echt merkbaar is als je hier rondloopt. Gelukkig lijkt er de laatste jaren wel steeds meer verandering in te komen. De huizen worden beetje bij beetje opgeknapt en kunstenaars fleuren de wijk op met kleurrijke street art. De kunstenaars die hier hun stempel drukken, worden in tegenstelling tot de kunstenaars in de wijk Soho niet betaald voor hun werk. Maar de street art in Lagunillas doet zeker niet onder aan die van Soho. Ik moet eerlijk bekennen dat de wijk Lagunillas het wat mij betreft wint van Soho. Het voelt hier namelijk veel authentieker. Je kunt in Lagunillas heel makkelijk zonder route op pad. Overal waar je loopt, kom je wel een muurschildering of graffiti tegen.

Street art Malaga

In oktober 2023 ben ik weer naar Málaga geweest en viel het mij op dat er veel muurschilderingen weg waren in de wijk Lagunillas. Er is zeker nog genoeg te vinden, maar helaas niet meer zoveel als dat jaar ervoor.

Nog meer street art in Málaga.

Naast de street art in de wijken Soho en Lagunillas is er nog meer street art te vinden in Málaga. Denk hierbij aan kunstwerken op omkleed- en wc-hokjes langs het strand. Het leukste is om een fiets te huren en via de boulevard richting de oude visserswijken El Palo en Pedregalejo te rijden (vergeet niet om hier ook meteen sardientjes te eten). Je komt dan vanzelf een aantal kunstwerken tegen. Ook op andere plekken in de stad kom je nog street art tegen. Denk aan de droogstaande rivierbedding en enkele muren midden in het centrum.

Meer street art ontdekken? Lees dan ook:

Meer plekken in Málaga ontdekken? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!