Sukhothai Historical Park is een prachtig historisch park vol met tempelruïnes in de stad Sukhothai. Sukhothai was de allereerste hoofdstad van Thailand en ligt op 425 kilometer ten noorden van de huidige hoofdstad Bangkok. Veel reizigers die naar Thailand afreizen, slaan deze stad over maar dit is zonde, want je vind hier namelijk de meest schitterende tempelruïnes. De ruïnes zijn het best te verkennen per fiets.

Over Sukhothai Historical Park

Sukhothai Historical Park is een historisch plek vol met tempelruïnes. Het park ligt in het oude gedeelte van Sukhothai op zo’n twaalf kilometer van de nieuwe stad. Bijna iedereen die naar Sukhothai reist, komt hier voor het historische park. Verder is er namelijk niet heel veel te doen in de stad. Sukhothai Historical Park is 70 vierkante kilometer groot en telt 193 ruïnes. Sinds 1991 staat Sukhothai op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park bestaat uit 5 zones: centrum, noord, zuid, oost en west. De belangrijkste tempels vind je in de centrale zone.

Fietsen door Sukhothai Historical Park

De beste manier om het park te verkennen is per fiets. Als echte Dutchie huur ik dus meteen een fiets bij het hostel waar ik verbijf en ga ik regelrecht naar Sukhothai Historical Park. Ik fiets een aantal uurtjes rond in het park en ik kijk echt mijn ogen uit. Wat is het hier mooi! Na alle hectiek van Bangkok kom ik hier echt even tot rust.

Kosten & openingstijden

Kosten

Om het park binnen te komen betaal je per zone 100 Baht entree. Dit is ongeveer €2,80. Je kunt er ook voor kiezen om in één keer een pas voor alle zones te kopen. Dan ben je 350 Baht kwijt (dit is ongeveer €10). Wil je net als ik het park per fiets verkennen? Een fiets kun je bij bijna elk hotel wel huren of anders kun je dit bij de ingang van het park doen. Het huren van een fiets kost ongeveer 30 baht (wat neerkomt op €0,84).

Openingstijden

Het park is dagelijks geopend van 06:00 – 18:00 uur. Ik raad je aan om tot zonsondergang in het park te blijven. Dan valt er een mooie oranje gloed over de tempels.

Hoe kom je er?

Sukhothai is dé perfecte tussenstop tussen Bangkok en Chiang Mai. Hieronder beschrijf ik hoe je het het best vanuit Bangkok naar Sukhothai kunt reizen.

Vanuit Bangkok:

  • Met de bus: Eén van de beste manieren om vanaf Bankok naar Sukhothai af te reizen is per bus. De rit van Bangkok naar Sukhothai duurt 7 á 8 uur en kost ongeveer 170 Baht (zo’n €4,80).
  • Met het vliegtuig: Je zou er ook voor kunnen kiezen om vanuit Bangkok met Bangkok Airways te vliegen naar Sukhothai. Dit is uiteraard een stuk sneller dan met de bus. Je bent dan namelijk binnen een uurtje in Sukhothai. Vliegen is dan misschien wel sneller, maar kost ook wel wat meer. Je betaalt namelijk tussen de 50 en 60 euro voor een ticket.

Tips voor accommodaties in Sukhothai

Als je een nachtje wilt slapen in Sukhothai kun je er voor kiezen om te overnachten in de nieuwe of in de oude stad. De nieuwe stad ligt op ongeveer 12 kilometer van het hitorische park. Ik boekte zelf mijn hostel op Booking.com.

Meer plekken in Thailand ontdekken? Lees dan ook:

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links