Sukhothai Historical Park; een prachtig historisch park vol met tempelruïnes in de stad Sukhothai. Sukhothai was de allereerste hoofdstad van Thailand en ligt op 425 kilometer ten noorden van de huidige hoofdstad Bangkok. Veel reizigers die naar Thailand afreizen slaan deze stad over, maar dit is zonde, want je vind hier namelijk de meest schitterende tempelruïnes. De ruïnes zijn het best te verkennen per fiets.

Sukhothai Historical Park

Sukhothai Historical Park

Sukhothai Historical Park is ongeveer 70 vierkante kilometer groot en telt 193 tempelruïnes. Het park bestaat uit 5 zones: centrum, noord, zuid, oost en west. De belangrijkste tempels vind je in de centrale zone. Sinds 1991 staat Sukhothai op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Kosten

  • Park: Om het park binnen te komen betaal je 100 Baht entree per zone. Dit is ongeveer €2,80. Je kunt er ook voor kiezen om een pas voor alle zones te kopen. Deze pas kost 350 Baht (ongeveer €10).
  • Fiets: Een fiets kun huren bij je hotel of bij de ingang van het park en kost ongeveer 30 baht (wat neerkomt op €0,84).
Sukhothai Historical Park

Hoe kom je er?

Sukhothai is naar mijn mening echt de moeite waard om te bezoeken en is dé perfecte tussenstop tussen Bangkok en Chiang Mai.

Vanuit Bangkok:

  • Bus: Eén van de beste manieren om vanaf Bankok naar Sukhothai af te reizen is per bus. De rit van Bangkok naar Sukhothai duurt 7 á 8 uur en kost ongeveer 170 Baht (zo’n €4,80).
  • Vliegtuig: Je zou er ook voor kunnen kiezen om vanuit Bangkok met Bangkok Airways te vliegen naar Sukhothai. Dit is uiteraard een stuk sneller dan met de bus. Je bent dan namelijk binnen een uurtje in Sukhothai. Vliegen is dan misschien wel sneller, maar kost ook wel wat meer. Je betaalt namelijk tussen de 50 en 60 euro voor een ticket.

Het bezoek aan Sukhothai Historical Park en mijn meditatiecursus in het Doi Suthep Vipassana Meditation Center waren voor mij de hoogtepunten van mijn solo backpack avontuur in Thailand.