Een taalcursus in het buitenland volgen is de perfecte manier om een nieuwe taal te leren. Een aantal jaren terug heb ik dit zelf ervaren toen ik een taalcursus in Spanje volgde. Zo’n taalcursus is een super gave ervaring. Je leert namelijk niet alleen een nieuwe taal, maar maakt ook nieuwe vrienden en kunt mee met leuke excursies. In dit artikel geef ik je 4 redenen om een taalcursus in het buitenland te volgen!

1. Je leert een taal het best in het land waar de taal gesproken wordt

Het best leer je een nieuwe taal natuurlijk door een tijdje in het land te verblijven waar die taal gesproken wordt. Ik volgde een aantal jaren terug dus zelf een taalcursus in Spanje. Om precies te zijn, deed ik dit in de stad Salamanca. Overal om mij heen hoorde ik de Spaanse taal: tijdens het boodschappen doen, tijdens het uitgaan noem maar op. Op deze manier gaat het leren van een nieuwe taal super snel!

2. Je maakt vrienden voor het leven

Je bent natuurlijk niet de enige die een nieuwe taal wilt leren. Tijdens de taalcursus zit je met nog een heel hoop andere mensen van verschillende nationaliteiten in de klas. Ik ben zelf nog steeds bevriend met twee meiden die ik tijdens mijn taalcursus in Spanje heb leren kennen. Ik heb hen alle twee een aantal jaren later opgezocht. De één in China en de ander in Zuid-Korea.

3. Je kunt meedoen aan een excursie of activiteit

Na een dagje hard leren heb je natuurlijk ook wat ontspanning verdiend. Veel taalscholen bieden naast de taalcursus ook leuke activiteiten en excursies aan. Denk bijvoorbeeld aan kookcursussen, verschillende soorten sporten, maar ook leuke feestjes.

4. Het staat mooi op je CV

Na het afronden van de taalcursus ontvang je een certificaat met het behaalde niveau. Dit certificaat staat super mooi op je CV, want zo zien werkgevers dat je een vreemde taal spreekt en dat je open staat voor uitdagingen.

Een taalcursus in het buitenland boeken

Er zijn best veel organisaties die taalcursussen in het buitenland aanbieden. Zelf boekte ik mijn Spaans cursus bij Tricole. Andere bekende aanbieders waar je een taalcursus in het buitenland kunt boeken, zijn EF (Education First) en ESL taalreizen. Wil je een taalcursus combineren met bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of het werken als Au pair? Dan kun je terecht bij Activity International en Travel Active.

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!

*Dit artikel bevat affiliate links.

ReizenReizen