Vandaag is het alweer de laatste dag van het jaar dus hoogtijd voor een terugblik. Het jaar 2020 begon voor mij super goed. Ik ronde mijn LIO stage af en kon meteen aan de slag als juf. Aan het begin van het jaar boekten Mehtap en ik ook meteen vliegtickets naar Istanbul voor in de meivakantie, maar helaas gooide corona roet in het eten. Onze geplande trip naar Istanbul kon niet doorgaan en plannen maken voor andere tripjes vonden wij té riskant. We zijn dit jaar daarom dan ook veel op pad geweest in eigen land. In de zomer hebben we nog wel een kleine roadtrip gemaakt door Duitsland en hebben we de Belgische Ardennen bezocht. In dit artikel een terugblik op de plekken die ik heb ontdekt in 2020!

Belgische Ardennen

In maart zijn Mehtap en ik een weekendje naar de Belgische Ardennen geweest. We verbleven in Verviers, maar hebben vooral de omliggende omgeving verkend. Het hoogtepunt van ons weekendje was Kasteel Reinhardstein. Rondom het kasteel kun je heerlijk wandelen en je vindt er zelfs een watervalletje. Voordat we naar huis gingen wilde ik eerst nog even langs Durbuy, omdat ik hier zulke goede verhalen over had gehoord. Gelukkig is Mehtap de moeilijkste niet en reden we dus eerst richting Durbuy. Omdat we maar zo kort in Durbuy waren geweest, spraken we af hier nog een keer naartoe te gaan.

Texel

In juli begon mijn 6 weekse vakantie (voordeel van juf zijn 😉 ) en nam Mehtap 3 weken vakantie om lekker op pad te gaan. Onze eerste bestemming was Texel. We hadden veel goede verhalen gehoord over dit eiland dus wilden wij ook graag die kant op, maar om eerlijk te zijn vonden wij Texel alle twee een beetje tegenvallen. We kunnen beiden eigenlijk niet zo goed uitleggen waarom, maar dat is gewoon het gevoel wat we hebben bij Texel. Maar goed, we zijn er dus wel geweest en hebben het erg naar ons zin gehad. Op Texel hebben we ook voor het eerst geslapen in de tent dus dat was al een hele beleving opzich. Ik had nooit gedacht dat Mehtap in een tentje zou slapen en ’s nachts met een rol wc-papier naar de wc zo lopen 😉 haha.

Giethoorn

Na Texel gingen we naar Giethoorn. Op de camping, net buiten Giethoorn, huurden we fietsen. We zijn met de fiets richting Giethoorn gegaan en uiteraard hebben we hier een bootje gehuurd en lekker rond gevaren. Wij vonden Giethoorn echt fantastisch en gaan graag nog een keertje terug!

Duitsland

Yess, eindelijk de grens over. Vanuit Giethoorn vertrokken we richting Blaubeuren waar we op zoek gingen naar de Blautopf. Ik had al eerder foto’s voorbij zien komen van dit blauwe meer en ik kon bijna niet geloven dat het meertje echt zo blauw was, maar ik kan je garanderen het is echt zo. Er zit geen filter op de foto.

Andere hoogtepunten van onze roadtrip door Duitsland waren de Alpsee & de Eibsee. Dit zijn prachtige meren in Beieren.

Frankrijk

Voordat we terug naar Nederland gingen, besloten we nog één laatste stop te maken in Straatsburg. Omdat we hier maar zo kort waren, besloten we met het toeristentreintje mee te gaan om zo alle hoogtepunten van de stad in één keer te zien. Ik vond Straatsburg echt geweldig en zou hier graag nog een keer naartoe willen.

Belgische Ardennen

In augustus namen wij mijn ouders mee naar Durbuy. Zoals ik al eerder vertelde, maakten Mehtap en ik hier in maart al een korte tussenstop en we wilden graag nog een keer terug. Vanuit Durbuy hebben we een uitstapje gemaakt naar Wéris (het Belgische stonehenge) en naar Dinant.

Dordrecht

Begin september zijn Mehtap en ik een dagje naar Dordrecht geweest om daar de street art tour te doen. In Dordrecht vind je echt gave muurschildering, zoals deze hieronder. Verder hebben we lekker geluncht op een pleintje en spraken we af om zeker nog een keer terug te gaan naar Dordrecht, maar dan om de stad zelf te ontdekken.

Rotterdam

Na de street art tour in Dordrecht dachten: we waarom hebben we dit eigenlijk nooit in Rotterdam gedaan? Zo gezegd zo gedaan dus vertrokken we naar de Afrikaanderwijk om daar ook een street art tour te doen. Het fijne aan street art tours is dat ze coronaproof zijn en dat je ze dus eigenlijk altijd kunt doen.

Utrecht & Amersfoort

In november nam Mehtap mij mee naar van der Valk in Houten. Mehtap had een arrangement geboekt met ontbijt en diner en we hebben samen echt heel erg genoten. Na het ontbijt vertrokken we naar Utrecht waar we een rondje liepen door de stad. Omdat Utrecht ons niet echt trok, besloten om meteen door te gaan naar Amersfoort, omdat ik daar al heel lang naartoe wilde en dit maar 30 minuutjes rijden was. Amersfoort vonden wij wel echt super leuk. Als alles straks weer ‘normaal’ willen wij zeker nog een keertje terug naar Amersfoort.

Delft

Het eerste weekend van december zijn Mehtap en ik een weekendje naar Delft geweest. Wij hebben toen in samenwerking met b&b bij Jeanne een nachtje in de Delfts blauw kamer mogen overnachten. Verder hebben we natuurlijk ook Delft ontdekt. We hebben verschillende wandelroutes gelopen door de stad, allemaal coronaproof 😉

Samenwerkingen

In 2020 ging ik mijn eerste samenwerkingen aan. Zo kreeg ik van Tropilex een reishangmat waar ik vervolgens een review over schreef. Van bapaho ontving ik een wereldreisbox en ging ik op wereldreis vanuit eigen woonkamer. En zoals ik al aangaf was de overnachting in de Delfts blauwe kamer ook een samenwerking.

Reisplannen voor 2021

Voor het jaar 2021 hebben we al wat dingetjes op de planning staan. In januari gaan we namelijk een weekendje naar Drenthe en in febrauri een weekendje naar Hoorn. Verder hebben onze voucher nog voor Istanbul, maar wanneer we die kunnen gebruiken? Ik wacht liever even met reisjes boeken buiten Nederland en ik denk dat we voorlopig voornamelijk in Nederland plekken gaan ontdekken.