Het jaar 2021 loopt bijna ten einde en daarom is het weer tijd om terug te blikken op de plekken die ik dit jaar heb ontdekt. Helaas hebben we in 2021 nog steeds te maken (gehad) met lockdowns en beperkingen. We maakten dit jaar (maar) 3 buitenlandse tripjes en zijn voor de rest veel in Nederland op pad geweest. Dit is mijn terugblik op 2021!

Terugbik 2021: welke plekken heb ik ontdekt?

In dit artikel zet ik alle plekken die ik in 2021 heb ontdekt per maand op een rijtje. Lees je mee?

JANUARI 2021

B&B De Vijf Suites: Drenthe

In het begin van het jaar waren Mehtap en ik te gast bij B&B de Vijf suites in Drenthe. Dit is een bed & breakfast gevestigd in een monumentale schapenboerderij. Ondanks dat we in januari in lockdown zaten, hebben we heel erg genoten. Onze kamer beschikte namelijk over een bubbelbad, er was een sauna aanwezig in de B&B en in de omgeving was genoeg leuks te doen.

Het Blauwe Meer: Drenthe

Vanuit B&B de Vijf Suites maakten we onder andere een uitstapje naar het Blauwe Meer. Dit is een kunstmatig meer ten zuidoosten van het dorpje Hoogersmilde met prachtig blauw (of is het groen?) water. Rondom het meer ligt een leuke wandelroute van ongeveer 3km. Echt een aanrader.

FEBRUARI 2021

B&B Draafsingel: Hoorn

Tijdens het Valentijnsweekend waren Mehtap en ik een nachtje te gast bij B&B Draafsingel in Hoorn. Het was dat weekend zo koud dat zelfs een skibroek en een extra warme jas ons niet warm konden houden. Na een kort rondje door de stad kozen wij er daarom ook voor om lekker uitgebreid te gaan bubbelen in bad en spelletjes te spelen in de grote woonkamer van de B&B. Al met al een heerlijk weekend.

B&B Nostalguy: Alkmaar

Later in februari waren we te gast bij B&B Nostalguy. Dit is een knus, kleurrijk huisje in Alkmaar. Met de fietsen die de B&B ter beschikking stelt, zijn we de stad gaan verkennen.

MAART 2021

Kinderdijk

In maart bezochten we Kinderdijk waar we heerlijk hebben gewandeld. Normaal gesproken is het hier super druk met toeristen, maar door alle beperkingen was het er in maart lekker rustig.

molens van Kinderdijk

APRIL 2021

Schoonhoven

In april nodigden mijn ouders ons uit om een weekendje mee te gaan naar Schoonhoven. We verbleven met z’n vieren in B&B Zilverstad. Vanuit de B&B maakten we een wandeling door Schoonhoven en maakten we kennis met de zilverstad van Nederland.

B&B Boven de Beek: Limburg

Wat later in april waren we te gast bij Jeannette van B&B Boven de Beek in Munstegeleen. Het toffe aan deze bed & breakfast is dat het zich bevindt in een monumentaal molencomplex.

Wijnwandeling: Winthagen

Vanuit B&B Boven de Beek maakten we een uitstapje naar Winthagen waar we een wijnwandeling maakten. Wij kozen voor de route Route des Vins Winthagen. Aangezien de tijd van het jaar zaten er nog geen druiven aan de stokken, maar dat maakte de wandeling niet minder leuk. Uiteraard kochten we ook nog een flesje wijn voor thuis.

B&B Weltevree: Oosterbeek

Eind april waren we ook nog te gast bij B&B Weltevree, een prachtige studio in Oosterbeek. We hebben hier een super fijne tijd gehad en genoten van de gastvrijheid.

Fietsen op de Veluwe

Vanuit B&B Weltevree maakten we een uitstapje naar de Veluwe. We kozen ervoor om het park per fiets te verkennen en hebben heerlijk een aantal uurtjes gefietst.

MEI 2021

B&B ’t Kempeltje: Doornspijk

In mei was ik samen met mijn zusje te gast bij B&B ’t Kempeltje in Doornspijk. Hier sliepen we in een compleet ingerichte pipowagen.

Het Verscholen Dorp: Vierhouten

Vanuit B&B ’t Kempeltje bezochten we het Verscholen Dorp in Vierhouten. Dit is een reconstructie van een onderduikerskamp uit de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek aan het Verscholen Dorp is een indrukwekkende ervaring.

JUNI 2021

De maand juni was rustig op het gebied van reizen en nieuwe plekken ontdekken. Wél waren we druk bezig met het plannen van onze roadtrip langs de Costa Brava die eraan zat te komen in juli.

JULI 2021

Costa Brava: Spanje

In juli gingen we eindelijk de grens over en maakten we een roadtrip langs de Costa Brava. We kozen ervoor om met de auto op pad te gaan, omdat dit ons het meest makkelijk leek i.v.m corona etc. Tijdens onze roadtrip kwamen we o.a. langs de volgende plekken: Tossa de Mar, Platja d’Aro, Peratallada en Pals.

AUGUSTUS 2021

Étretat: Frankrijk

Voordat we vanuit de Costa Brava weer terug reden naar Nederland besloten we om een stop te maken in Étretat, Frankrijk. We waren namelijk erg benieuwd naar de krijtrotsen en ik kan je vertellen dat het zeker de moeite waard is om hiervoor om te rijden. Wat is Étretat prachtig.

Delta hotel: Vlaardingen

Later in augustus hadden we een leuke samenwerking met het Delta hotel in Vlaardingen. Hier sliepen we een nachtje in de Kapitein suite en mochten we genieten van een heerlijk diner en ontbijt.

Trompenburg Tuinen: Rotterdam

Eind augustus bezocht ik samen met mijn ouders de Trompenburg tuinen in Rotterdam. Wil je even ontsnappen aan alle drukte van de wereldstad Rotterdam? Dan is een bezoek aan de Trompenburg tuinen echt een aanrader.

SEPTEMBER 2021

Reims: Frankrijk

Begin september zijn we samen met mijn ouders en twee vrienden van hen naar Reims geweest. Reims ligt in de Franse Champagnestreek dus moest er uiteraard ook een champagnehuis bezocht worden.

OKTOBER 2021

Amsterdam

In oktober zijn Mehtap en ik een weekendje naar Amsterdam geweest. Tijdens dit weekend bezochten we o.a het STRAAT museum en de Ice Bar. Verder hebben we lekker de toerist uitgehangen.

Vakantieadres Onbekend

Eindt oktober mochten Mehtap en ik op verrassingsreis met Vakantieadres Onbekend. Een paar dagen voordat we op pad gingen, ontvingen we een envelop met coördinaten. Met de coördinaten kon je de code naar het adres al kraken, maar wij wachtten hiermee tot de dag dat we op pad gingen. Wel zo leuk. Wil je weten waar wij naartoe gingen en waar we verbleven? Klik dan zeker even hier.

NOVEMBER 2021

Historisch Delfshaven: Rotterdam

In november pakten we de scooter en reden we richting Rotterdam om Delfshaven te ontdekken. Delfshaven is één van de weinige delen van Rotterdam die het bombardement van 1940 heeft doorstaan en daardoor zijn charme behouden heeft. Wanneer je in Rotterdam bent, is een rondje historisch Delfshaven echt een aanrader.

DECEMBER 2021

Bier fietstocht Rotterdam

Net voordat we weer in lockdown gingen, mochten Mehtap en ik mee op een bier fietstocht van Rotterdam Craft Beer Tours. We bezochten 2 brouwerijen en proefden veel, heel veel biertjes.

Istanbul Turkije

Oke, oke, het is nog niet zover, maar het valt nog wel in 2021. Aanstaande donderdag, 30 december, gaan wij namelijk naar Istanbul. Voor Mehtap is het alweer 8 jaar geleden dat zij in turkije geweest is en ik ben er zelf nog nooit geweest. Hoog tijd om eens te gaan dus.

Vooruitblik 2022

Het jaar 2022 zal er op het gebied van werk anders uit gaan zien. Zoals sommige van jullie waarschijnlijk al weten, heb ik mijn baan als juf opgezegd en begin ik 10 januari met een nieuwe baan. Ik ga nog maar 16 uurtjes werken bij een bso hier in de buurt en de rest van mijn tijd wil ik besteden aan Nieuwe Plekken Ontdekken. Op het gebied van reizen hoop ik ook dat het jaar 2022 er heel anders uit gaat zien. Voor nu is de enige reis die op de planning staat Istanbul. Dit komt omdat ik niet echt vooruit durf te plannen. Maar ik weet zeker dat er veel meer mooie dingen aan gaan komen. 2022: I’m ready for you!

Meer terugblikken lezen?

Niks missen? Volg Nieuwe plekken Ontdekken op Instagram & Facebook!